Tort bust

de Lau in Torturi, 11 Mar 2011 | 2399 vizualizari

 

reteta o am de la cristina.
maine este ziua sotului meu si am facut acest tort

 

INGREDIENTE

  • 200g faina
  • 3 oua
  • 12 linguri de lapte
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri de nuca de cocos
  • zeama de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • crema
  • -1 iaurt mare de piersici
  • 300ml frisca lichida
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • bust-crema de piersici (eu am folosit crema diplomat)
  • 6 fursecuri
  • decor-frisca si colorant rosu si galben
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bust:

Blatul-separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie,dupa care adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi se pun galbenusurile unul cate unul, apoi laptele, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, nuca de cocos si mixam pana se omogenizeaza. Punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema-se mixeaza iaurtul cu zaharul,apoi frisca separat.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic, dupa care adaugam peste iaurt si dam la frigider 5 minute, dupa ce a inceput sa se intareasca amestecam cu frisca

Bustul-punem in 2 boluri mici folie alimentara. Punem cateva linguri de crema de piersici, iar peste punem fursecurile si strangem usor folia si dam la frigider.

Insiropam blatul,apoi punem crema apoi cu grija rasturnam bolurile peste blat,

Se orneaza cu frisca in care am adaugat colorant

Eu nu am avut colorant rosu si am pus 1 plic tort jelee rosu

 

RETETA IN IMAGINI

Tort bust-0
Tort bust-1
Tort bust-2
Tort bust-3
Tort bust-4
Tort bust-5
Tort bust-6
Tort bust-7

COMENTARII (24)

Lau

Lau 1

15.03.2011, 10:19

mamaie

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

04.06.2011, 14:45

mai dat pe spate cu asta.da ai mangaiat putin bustul .e super

adry88

adry88 1

09.06.2011, 15:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!