Tort Bust

de angyb in Torturi, 25 Iul 2013 | 2177 vizualizari

 

De mult tot ma gandeam sa fac tortul asta l-am vazut la fete si in sfarsit am gasit persoana pt..care sa il pregatesc ,ziua de nastere a unui prieten bun.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 plic drojdie pt.dulciuri
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri apa fierbinte

Crema.

  • un iaurt mare de piersici
  • 500 ml frisca
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 1 plic de gelatina

Decor:

  • 200 ml frisca
  • colorant alimentar rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Bust:

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare ca si pt.bezea. Adaugam galbenusurile .uleiul ,apa ,faina si drojdia.Amestecam bine pana cand se omogenizeaza .Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.si dam la cuptor aproximativ 30 de minute ,pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Amestecam iaurtul cu zaharul pudra.Pregatim gelatina conform indicatilor de pe plic si o turnam peste iaurt. Dam la frigider pana cand se intareste ,dupa care il amestecam cu frisca batuta spuma tare.

In doua castroane punem folie alimentara ,decupam blatul ca sa ii dam forma de cort si asezam bucatile decupate in castron adaugam crema si dam la rece pana cand decoram tortul .Luam deoparte 3 linguri din crema .Taiem blatul in doua ,

Turnam peste primul blat 1/2 din crema .adaugam al doilea blat si turnam desupra restul de crema .Asezam castroanele deasupra si acoperim sani cu crema luata deoparte.

Batem spuma frisca adaugam colorant alimentar si decoram .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Bust 247574
retete culinare - Tort Bust 247575

COMENTARII (22)

babi5 1

25.07.2013, 21:57

;-bd

Valclaudia 1

25.07.2013, 22:36

ce fain e bustul!

angyb 1

26.07.2013, 07:43

Multumesc mult la toate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L