Tort buturuga

de Doralinda in Torturi, 17 Mar 2013 | 2489 vizualizari

 

Stiu ca a cam trecut vremea lui, ca e ptr sarbatorile de iarna, dar eu mi-am propus sa il incerc oricum, si a iesit ceva extraordinar, nu cum vroiam eu, dar foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • blatul de la reteta "pandispan ptr tort buturuga"
ptr crema:
  • 240 gr ciocolata ptr topit
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri sirop maraschino sau grenadine
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr frisca
  • jumatate ceasca de cirese din dulceata sau cristalizate
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort buturuga:

Preparam blatul ca in reteta aceasta

Intre timp, preparam crema, si anume, incepem cu topirea ciocolatei in bainmarie, la foc mic, adaugam laptele, siropul si galbenusurile si amestecam repede pana devine  omogen.

Taiem ciresele in jumatate si le punem usor in compozitia de frisca.  Derulam blatul usor, punem un rand din crema de ciocolata si apoi din frisca cu cirese Si rulam usor inapoi. Punem la frigider cateva ore pana se intareste. Apoi il il scoatem si taiem de la ambele capete, cate o felie pe diagonala, felii care le lipim apoi cu putina frisca la ruloul principal ca sa arate ca o buturuga.

Presaram si putin zahar pudra ajutandu-ne de o strecuratoare sau daca aveti de aparatul special.

 

TIPS-URI

1

Se poate tine la frigider in jur de 3-4 zile

2

ptr a nu se intari, e indicat sa il acoperiti cu o foaie transparenta de ciolofan.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort buturuga 211882
retete culinare - Tort buturuga 211883
retete culinare - Tort buturuga 211884
retete culinare - Tort buturuga 211885
retete culinare - Tort buturuga 211886
retete culinare - Tort buturuga 211887
retete culinare - Tort buturuga 211888
retete culinare - Tort buturuga 211889
retete culinare - Tort buturuga 211890

COMENTARII (44)

Doralinda 1

19.03.2013, 08:37

Loredana, iqphantom

Micutza Luana 1

24.03.2013, 16:09

super

Doralinda 1

24.03.2013, 19:50

Luana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L