Tort buturuga

de Retete cu Margareta Cismasiu in Torturi, 15 Ian 2015 | 1520 vizualizari

 

Tortul buturuga este traditional de Craciun.Anul acesta am facut o buturuga un pic mai altfel.Nu am rulat simplu blatul pentru a rezulta o rulada,practic,ci am taiat blatul si l-am rulat pe verticala.Este un tort spirala,de fapt pe care l-am umplut cu un ganache de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 12 oua,
  • 12 ling zahar,
  • 12 ling faina,
  • 2 plicuri praf de copt,
  • un praf sare.
  • Crema:
  • 300ml fisca,
  • 300gr ciocolata amaruie,
  • zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort buturuga:

Galbenusurile se separa de albusuri.Acestea se bat spuma tare,cu praful de sare.Se adauga treptat,zaharul.Se mixeaza pana acesta se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca,incet,cu o spatula.Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste compozitie.Se amesteca incet,cu miscari circulare.Compozitia se imparte in doua si se coc,pe rand, doua foi dreptunghiulare,intr-o tava mare.Sunt gata cand trec testul scobitorii.Foile se scot din tava, se ruleaza pe lungime si se lasa sa se raceasca.

Frisca se pune pe foc si cand ajunge aproape de fierbere se ia de pe foc si se pune ciocolata rupta bucatele.Se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata.Amestecul se da cateva ore la rece.De preferat sa se faca cu o seara inainte.

Dupa ce a stat la rece,crema se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.Va rezulta o crema spumoasa si aerata.

Cele doua blaturi se intind si se taie in doua,pe lungime.Rezulta astfel patru fasii egale.Fiecare fasie se unge cu crema.Prima fasie se ruleaza si se pune pe platou in picioare.Se continua cu urmatoarele fasii care se adauga una in continuarea celeilalte.

Se opreste un pic de crema pentru a imbraca  tortul.Pe partea de deasupra,eu am mai adaugat un pic de cacao in crema.Decorul,fiecare dupa imaginatia sa.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort buturuga-0
Tort buturuga-1

COMENTARII (7)

dantes

dantes 1

16.01.2015, 08:09

Delicios!

Lau

Lau 1

16.01.2015, 18:40

Rocsi

Rocsi 1

16.01.2015, 21:33

Cat de frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!