Tort cadou

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 8 Ian 2011 | 1691 vizualizari

 

am facuta cest tort pt un foarte bun prieten al nostru, pe care cu adevarat il putem numii PRIETEN, la multi ani ionute!
sursa http://bucataria-gabrielei.blogspot.com/2010/01/tort-de-mere.html

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 60 gr faina
  • 60 gr zahar
  • 6 gr scortisoara
  • 2 oua
  • 2 lingurite coaja rasa  de  lamaie
  • 15 gr unt

pt crema:

  • 60 gr zahar
  • 160 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 8 gr gelatina
  • 150 gr frisca
  • o lingura zahar pudra
  • esenta de vanilie 
  • 1 mar
  • 50 g stafide

pt glazura:

  • o ciocolata amaruie
  • frisca lichida
  • unt

  pt decor:

  • bomboane argintii
  • cateva visine
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cadou:

pentru inceput pregatim marul, pe care il decojim si il taiem cubulete mici, apoi il punem la fiert in 50 gr de  suc  de mere, 10 ml suc de lamaie  si  1 lingura de  zahar si lasam pana se inmoaie marul.

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul in ploaie, scortisoara, coaja rasa de lamaie, untul la temperatura camerei si apoi faina.

Tapetam o forma de copt si turnam compozitia in ea, dam la cuptor aprox. 10-15 min.

Batem galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele, apoi punem compozitia rezultata la foc mic pana se ingroasa.

Batem frisca cu o lingura de zahar pudra.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, apoi o turnam peste crema amestecata cu frisca si dam 5-10 minute la rece, dupa care incorporam si marul taiat cubulete si stafidele pe care le-am inmuiat in sucul de mar si lamaie.

Turnam crema peste blat.

Pregatim glazura:
Rupem ciocolata, o punem intr-un ibric impreuna cu frisca si untul si lasam pana se topeste coicolata si se formeaza glazura.

Turnam glazura peste crema, apoi ornam cu frisca in forma de lumanare.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cadou-0
Tort cadou-1

COMENTARII (25)

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

10.01.2011, 13:39

multumesc

MotanLaOale

MotanLaOale 1

10.01.2011, 14:37

frumos cadou............de primit ............bun

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

15.01.2011, 14:49

ms ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!