Tort cadou 2

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 24 Iul 2010 | 3934 vizualizari

 

azi una din prietenele mele isi uneste destinul cu alesul sufletului ei, asadar i-am facut cadou un tortulet pe care l-am facut cu mare drag

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 5 albuzuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • esenta de rom
  • un praf de copt

pt crema 1:

  • 2 piersici,
  • 2 oua,
  • 100 g de zahar,
  • 75 ml de vin,
  •  gelatina.

pt crema 2:

  • 250ml lapte,
  • 250g zahar,
  • 1  ou,
  • 50g unt,
  •  cacao,
  • esenta de rom

Decor:

  • glazura de ciocolata
  • fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cadou 2:

Pregatim blatul astfel:

Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem   faina, praful de copt , esenta de rom si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava in forma de inimioara (  tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

 

Crema 1:
Se curata piersicile si se pun cu zaharul si vinul sa fiarba pana se obtine un piure gros.

Se adauga gelatina dizolvata in apa calda si galbenusurile.

Se da jos de pe foc si cand se raceste se adauga albusurile batuta spuma, amestecam bine pana obtinem o compozitie densa.

 

Crema 2:

Se freaca zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc , amestecand continuu.

Cand compozitia a ajuns la punctul de fierbere se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.
Se toarna treptat peste untul spuma.

Se amesteca bine pana cand se obtine o crema. Se adauga cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza bine compozitia.

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, pe primul blat insiropat punem crema de piersici, iar pe celalalt crema de ciocolata.

Peste crema de ciocolata punem glazura si ornam cu fondant .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cadou 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mena29 1

25.07.2010, 19:10

Ce frumos e

epurasha2bb 1

30.07.2010, 19:08

danuta e tare frumoasa inimioara! casa de piatra mirilor!

Dana Cristea - pusikmea 1

30.07.2010, 22:02

mena, roberta va multumesc frumos :*

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort "la metru"