Tort camasa pentru iubirea mea :)

de Anastasia in Torturi, 5 Mar 2010 | 5256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat :
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • pentru decor :
  • 30 gr. ciocolata alba colorata cu colorant galben.
  • 30 gr. ciocolata neagra
  • crema 1: 
  • 250 ml. frisca 36% grasimi
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 75% cacao
  • crema 2:
  • 250 ml. frisca 36 % grasimi
  • un pahar de nuca ( 150 gr.)
  • un plic zahar vanilat  
  • pasta de zahar: 
  • pentru imbracat camasa 450 gr. zahar pudra din comert ( eu am facut din zahar tos cu blenderul)
  • 30 ml apa
  • 10 gr gelatina(granule de la Dr.Oetker)
  • 50 gr miere de albini
  • colorant alimentar pentru patiserie de culoare albastra  
  • pasta de lapte praf: 
  • 3 lingurite miere de albini de preferinta de tei ca este cea mai transparenta la culoare
  • 24 lingurite lapte praf 
  • coloranti alimentar pentru patiserie de culoare roz si verde
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort camasa pentru iubirea mea :):

Mod de preparare blat:


Eu am impartit ingredientele pentru blat in doua parti egale si am copt pe rand doua blaturi in forma de copt cu dimensiunea de 25,5/38 cm.

Se separa 4 galbenusuri de albusuri si se bat cu 4 linguri de zahar in spuma alba ca sa devina o compozitie cremoasa .

Se bat in spuma tare albusurile ,ca sa stea in bol cu un pic de sare ca se bate mai bine si se incorporeaza cu atentie in compozitia de galbenus , se cerne peste 4 linguri de faina , se amesteca cu o spatula de lemn incet si cu atentie iar pana se incorporeaza. Forma pentru copt se unge cu unt si se infaineaza.

Se coace la 180 gr.C aproxemativ 30 minute, se verifica cu scobitoarea daca este copt sa nu aiba pe ea farameturi din compozitie.

Cand este copt se insiropeaza cu un compot de la fructe sau cu sirop din apa plus zahar plus (esenta-optional)

Primul blat de tort se acopera cu crema facuta din 250 gr. frisca cu 100 gr. ciocolata.


crema 1 se prepara in felul urmator :


Se topeste ciocolata in frisca adusa la temperatura aproape de fierbere dar sa nu fiarba , se raceste se acopera cu o folie de pelicula ca sa nu prinda cojita si se da la frigider pentru o ora apoi se scoate si se bate pana se ingroasa ca o crema buna de intins pe blat.

Al doilea blat se acopera cu 250 gr. frisca amestecata cu un pahar de nuca si un plic de zahar vanilat.


crema 2 se prepara in felul urmator :


se bate frisca cu zaharul vanilat pana se intareste si se adauga in ea un pahar de nuca maruntita foarte marunt cu blenderul.


preparare pasta de zahar :


Se pune gelatina in apa si se lasa sa se umfle. Se pune apoi pe foc pentru a se dizolva la bain marie ,se ia de pe foc si se adauga mierea si colorantul albastru ,se amesteca pana la topirea colorantului eu am folosit praf ,se pot adauga si diverse arome.

Se adauga apoi zaharul pudra si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste ,se adauga zahar daca e prea tare se adauga apa,se pune la frigider pentru 30 de minute.

Pentru a-l intinde se pot inmuia mainile in ulei sau se pudreaza cu amidon.

La fel se unge cu ulei si masa de lucru si sucitorul cu care intindeti.

Imbracati cu pasta de zahar tortul si lasati o bucatica pentru guler , buzunar si nasture , eu am taiat cu un cutit tinand citorul in loc de rigla buzunarul cu marimea de 12 pe 9 cm. gulerul cu lungimea de 55 cm. , 7 cm. latimea mica si 10 cm. latimea lata a gulerului ,nasturele l-am decupat cu ajutorul unui capac de la pasta de dinti , gaurelele de pe buzunar care emit cusatura le-am facut cu o scobitoare,in interiorul gulerului am pus o bucata de pelicula ca sa tina forma unui guler , pentru a imbraca mai usor tortul cu pasta de zahar , se rasuceste in jurul citorului prelucrat bine cu amidon ca sa nu sa se lipeasca si pelucrati si blatul cu putin amidon.


pasta de lapte praf se prepara in felul urmator :


Mierea de albini se amesteca cu colorantul roz si se lucreaza cu laptele praf adaugand cate putin pana devine ca o plastelina si se pune la frigider pentru 20 minute .

Se intinde cu sucitorul si se taie in forma de cravata ,se face un nod care se pune pe cravata sub guler.

Trandafirul se face din lapte praf fara colorant , dar tulpina si pistilul cu colorant verde .

petalele se fac niste bule de dimensiuni in crestere si o bula in forma de lacrima pe care se imbraca cate o petala de trandafir ,incepand de la bulina cea mai mica in crestere,pistilul l-am facut cu un cutit rulant cu zimti marunti si l-am taiat in forma de semnul mercedes , tulpina am facut-o in forma de siret ,rasucind-o intre palme.


petalele le-am facut in felul urmator :


Am pus cate o bulina intre doua bucati de folie de plastic si i-am dat forma cu degetul , apasand si intinzand-o in forma de petala si am imbracat pe rand cate o petala pe bulina in forma de lacrima.

Decorul l-am facut din ciocolata alba si neagra topite la bain marie , pe cea alba am colorat-o in galben cu colorant alimentar, punand picaturi haotice pe suprafata tortului si intinzand-o cu o furculita.

Tortul se da peste noapte la rece si se pune cravata a doua zi dupa ce scoateti politelenul din interiorul gulerului.


Pofta buna!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort camasa pentru iubirea mea :) 20571
retete culinare - Tort camasa pentru iubirea mea :) 20572
retete culinare - Tort camasa pentru iubirea mea :) 20573
retete culinare - Tort camasa pentru iubirea mea :) 20577

COMENTARII (14)

XoPoLll 1

24.04.2010, 22:29

Puishor ))))

Rux 1

12.01.2011, 10:38

Oauuuuuuuuu!!!

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!