Tort Cameo

de esmerandra in Torturi, 19 Mai 2011 | 5142 vizualizari

 

A trecut Ziua Mamei dar vroiam oricum sa pun tortul facut pentru aceasta ocazie. Am lucrat 3 zile la acest tort dar sunt tare multumita de rezultat. L-am facut pentru soacra mea.

 

INGREDIENTE

  • Blat vanilie
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Blat cacao
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 40 g cacao
  • Umplutura
  • capsuni
  • caise
  • gem de capsuni
  • gem de caise
  • frisca
  • Decorare:
  • crema de unt
  • royal icing
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cameo:

Am inceput joi si am facut toate bucatile de asamblare din royal icing. Sambata am facut blaturile.

Blaturile se fac in felul urmator:

Se bat ouale cu zaharul (eu folosesc robot de bucatarie) pentru 20 minute apoi se adauga faina treptat si amestecand de jos in sus . Se pun in tavi separate de 20cm diametru unsa si tapetata cu faina si se coc la 170° pentru circa 30 minute. Depinde de cuptor, faceti oricum o proba cu scobitoare.

Se lasa la racit blaturile dupa care se taie fiecare in jumate.

Am pus un strat de blat alb apoi am uns cu gem de capsuni , am pus caise taiate felii si deasupra frisca. Se continua cu un strat de blat cu cacao, uns cu gem de caise, felii de capsuni si frisca. Din nou un strat de blat alb, gem de capsuni , cateva felii de caise si cateva de capsuni si frisca. Se termina cu blatul de cacao.

Duminica dimineata am asamblat tortul. L-am imbracat in crema de unt si am pus partile preparate cu royal icing, si flori tot din royal icing.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cameo" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe