Tort Cameo

de esmerandra in Torturi, 19 Mai 2011 | 2603 vizualizari

 

A trecut Ziua Mamei dar vroiam oricum sa pun tortul facut pentru aceasta ocazie. Am lucrat 3 zile la acest tort dar sunt tare multumita de rezultat. L-am facut pentru soacra mea.

 

INGREDIENTE

  • Blat vanilie
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Blat cacao
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 40 g cacao
  • Umplutura
  • capsuni
  • caise
  • gem de capsuni
  • gem de caise
  • frisca
  • Decorare:
  • crema de unt
  • royal icing
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cameo:

Am inceput joi si am facut toate bucatile de asamblare din royal icing. Sambata am facut blaturile.

Blaturile se fac in felul urmator:

Se bat ouale cu zaharul (eu folosesc robot de bucatarie) pentru 20 minute apoi se adauga faina treptat si amestecand de jos in sus . Se pun in tavi separate de 20cm diametru unsa si tapetata cu faina si se coc la 170° pentru circa 30 minute. Depinde de cuptor, faceti oricum o proba cu scobitoare.

Se lasa la racit blaturile dupa care se taie fiecare in jumate.

Am pus un strat de blat alb apoi am uns cu gem de capsuni , am pus caise taiate felii si deasupra frisca. Se continua cu un strat de blat cu cacao, uns cu gem de caise, felii de capsuni si frisca. Din nou un strat de blat alb, gem de capsuni , cateva felii de caise si cateva de capsuni si frisca. Se termina cu blatul de cacao.

Duminica dimineata am asamblat tortul. L-am imbracat in crema de unt si am pus partile preparate cu royal icing, si flori tot din royal icing.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort  Cameo 105904
retete culinare - Tort  Cameo 105905
retete culinare - Tort  Cameo 105906
retete culinare - Tort  Cameo 105907
retete culinare - Tort  Cameo 105908

COMENTARII (23)

Bunica 1

19.05.2011, 19:53

Foarte frumos si tortul si gestul tau !

lilik 1

20.05.2011, 13:15

SUPERB

Bya Ralu 1

28.06.2012, 20:30

adorabil..nu am cuvinte

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S