Tort capsunica

de luminita20_2006 in Torturi, 13 Mai 2009 | 2223 vizualizari

 

Este de asemenea tort foarte simplu si care il poti face rapid atunci cand vrei ceva dulce.

 

INGREDIENTE

blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linruri zahar
crema:
  • 250 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 1 ou
  • 250 gr capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort capsunica:

Blatul: se separa galbenusurie de albus. Albusul se bate spuma se aduaga zahar si se bate din nou pana obtinem o bezea, apoi adaugam galbenusurile cate unul si la urma faina la fel cate o lingurita. Se puna intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor 30 min. cand e gata se scoate pe un gratar sa se raceasca.


Crema: zaharul se pune la topit cu 50 ml apa si un pic de otet pana ce se leaga. Separat se bate untul spuma cu zaharul vanilat, Cand s-a racit siropul se pune peste unt si se bate pana se leaga , dupa ceea adaugam oul batut. pastram o parte din crema pt ornat iar in restul punem capsunile ,care au fost spalate si taiate.


Blatul se taie in doua. Se aseaza toata crema cu capsuni pe primul blat apoi se pune cel de al 2-lea. se orneaza cu crema si ca decor folosim de asemenea capsuni si dupa preferinte ciocolata.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort capsunica 2953
retete culinare - Tort capsunica 2954
retete culinare - Tort capsunica 2955
retete culinare - Tort capsunica 3230
retete culinare - Tort capsunica 3231
retete culinare - Tort capsunica 3232
retete culinare - Tort capsunica 3235

COMENTARII (1)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cascaval de casa

de stefy_a 2

Cascaval de casa

ieri la 13:01

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19