Tort caramel 400

de nadina73 in Torturi, 18 Iul 2010 | 15025 vizualizari

 

Pentru ca e retata cu numaru 400 .....................si e tort caramel ...........de ce sa nu-i zic si 400

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 7 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 10 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 550 ml frisca
  • 3 oua
  • 3 linguri de amidon
  • 1 lingurita suc lamaie
  • 1o g gelatina(
  • Sirop:
  • 300ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • esenta rom
  • Decor
  • frisca si bombonele
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel 400:

Blatul:

Se separa albusul de galbenus .Se bat albusurile spuma apoi se pune zaharul si se mai bat bine dupa care se pun galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa si se amesteca usor cu o paleta apoi se puna faina si praful de copt iar la final cacaoa.

Se pune compozitia intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu folie de aluminiu si se da tava la cuptor pentru aproximativ 25 minute la 160 grade

Crema:

In reteta initiala erau alta cantitati eu am mofidificat putin ,vroiam sa fie mai multa crema

Se caramelizeaza  cele 10 linguri de zahar dupa care se pune laptele caldut(atentie se ia de pe foc 2 minute altfel da afara face spuma) se amesteca bine apoi pana se dizolva tot caramelul in lapte.

Cele 3 galbenusuri se amesteca bine cu amidonul dupa care se pune peste laptele caramelizat si se fierbe pana se ingroasa .Intre timp se pun si foile de gelatina la inmuiat in putina apa .Cand crema s-a ingrosat se pune gelatina fara apa si se amesteca bine pana se dizolva,apoi se lasa la racit.

Intre timp  se bat cele 3 albusuri ramase de la crema ,se bat spuma cu 1 lingurita suc de lamaie si fara zahar.

Frisca se bate si ea tare fara zahar.

Dupa ce crema de caramel s-a racit bine de tot se amesteca usor cu albusurile si frisca batuta pana se incorporeza bine toate

Sirop:

3 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se pune apa si se amesteca bine pana se dizolva caramelul dupa care cand e rece se pune esenta de rom.

Blatul de cacao racit se taie in doua se insiropeaza foarte bine cu siropul de zahar ars apoi se pune crema de caramel (trei sferturi din cantitate)restul ramane pt ornat.Dupa ce am pus crema se pune din nou blatul de cacao , se insiropeaza si acesta foarte bine dupa care se imbraca cu crema de caramel si se orneaza cu frisca (ultima cutie de frisca,care era pt ornat...........a fost un dezastru nu s-a batut bine deloc.........asta e se mai intampla),bombonele sau dupa bunul plac al fiecaruia.

PS:Dragos piticu cel mare a zis "mama nicioadata nu ai facut asa tort bun"deci i-a placut mult,iar sotul a mancat odata  un sfert din el..............deci ce mai a fost grozav,incercati-l cu incredere

E grozav de bun

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel 400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

lacrimioara 1

23.09.2010, 12:56

arata foarte bine tortu felicitarii si o sa-l fac si eu cat de curand

VERONICA2607 1

19.03.2012, 19:00

delicios

feliciacristea46 1

13.01.2014, 00:24

am patit si eu cu frisca asa, tre. sa pui intaritorinfrisca sau putina gelatina safie tare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta in varianta mea