Tort caramel

de JulyCris in Torturi, 23 Ian 2014 | 2146 vizualizari

 

Imi place sa fac prajituri,torturi... Caut retete,iar cand gasesc ceva care sa-mi stimuleze papilele gustative ma si pun pe treaba. Reteta asta am luat-o de la Edith si credeti-ma ca nu mi-a parut rau. Pt iubitorii de caramel este excelenta!
Nu mi-a iesit mie ornamentul cum as fi vrut)deh...prima incercare) dar gustul a fost minunat...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200g zahar pudra
  • 4 linguri apa rece
  • 100g faina
  • 2 plicuri praf budinca de caramel
  • un plic praf de copt
  • Crema:
  • 10 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon alimentar sau faina
  • 10 g gelatina
  • Glazura:
  • 6 lg zahar brun
  • 6 lg frisca lichida
  • 100 g unt
  • Sirop:
  • 1 lg zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel:

Blatul Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si apa rece.Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand cu o paleta. Punem apoi faina amestecata cu plicurile de budinca si praful de copt si se amesteca bine.Punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina (sau puneti hartie de copt )Coacem in cuptorul incalzit timp de 30-35 min la foc potrivit. Dupa ce s-a racit taiem blatul in trei.

Crema Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza,apoi se adauga laptele fierbinte amestecand repede. Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga siropul fierbinte si se pune pe foc amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana. Adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece.Lasam crema sa se raceasca si apoi o amestecam cu frisca si cu albusurile batute spuma.Crema caramel se pune in frisca treptat,mixand continuu.

Asamblare Punem o parte de blat pe un platou si il insiropam cu putin sirop (topim zaharul caramel si tunam 100 ml apa peste si lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul.Punem jumatate din crema. Repetam si cu celelalte parti de blat.

Glazura: Caramelizam zaharul, in timp ce se caramelizeaza incalzim bine frisca lichida cu untul,turnam peste el frisca si untul fierbinti.Raciti glazura in apa rece si cand incepe sa se ingroase turnati peste tort.Se da la rece peste noapte.

 

TIPS-URI

1

Eu am facut mai mult sirop ca cel facut initial din totalul ingredientelor date,nu mi-a ajuns.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort caramel 293017
retete culinare - Tort caramel 293018
retete culinare - Tort caramel 293019

COMENTARII (9)

Sim0na 1

23.01.2014, 21:14

JulyCris 1

24.01.2014, 19:24

xana 1

27.01.2014, 18:51

Minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S