Tort caramel

de luminita20_2006 in Torturi, 1 Aug 2010 | 2439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 linguri apa rece
  • 100 gr faina
  • 2 plicuri budinca de caramel
  • 1 plic praf de copt
  • crema:
  • 10 linguri zahar
  • 200 ml lapte 
  • 250 ml frisca
  • 3 oua 
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 10 gr gelatina
  • ornare:
  • pasta de zahar
  • pasta de lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel:

Blat: albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu budinca si praful de copt. Se amesteca usor apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie si se da la cuptor la foc mediu.35 min, Se face testul scobitorii. CREMA: se caramelizeaza zaharul. apoi se aduga laptele. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, se toarna laprele peste galbenusuri apoi se pune iar la foc pana cand se ingroasa crema. Amestecati incontinuu!Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi cand sa ingrosat crema se ia de pe foc si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca crema. Se bat albusurile si frisca separat.Cand e rece crema se amesteca cu frisca si albusurile. Blatul se taie in trei se insiropeaza pe rand si se pune crema. Am ornat cu pasta de zahar si pasta de lapte praf

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort caramel-0
Tort caramel-1
Tort caramel-2

COMENTARII (14)

luminita20_2006 1

21.09.2010, 13:44

lacamioara cauta pe blogul meu la categoria ormanente acolo ai reteta

Ligia Bxl 1

14.01.2011, 00:32

vai ce frumos nu am mai vazut asa o frumusete pana acum bravo

gaby_gabytza 1

25.08.2011, 11:53

foarte frumos.Is pentru mine florile

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04