Tort castel *** LA MULTI ANI 2012, TUTUROR BUCATARASILOR ! ***

de corina241 in Torturi, 31 Dec 2011 | 6269 vizualizari

 

Sa avem parte de un An Nou plin de bucurii si multe realizari!!!!
***LA MULTI ANIIII 2012!!!!!***

 

INGREDIENTE

Blat de cacao mare:

  • 8 oua
  • 1 cana de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 1 cana faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

Blatul de cacao mic:

  • 4 oua
  • 4linguri ulei
  • 1/2 cana de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 praf de copt

Blatul alb:

  •  4 oua
  • 7 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/2 praf de copt

Crema de menta:

  • 900 ml smanatana (20%)
  • 60 g zahar pudra
  • 4 lingurite cacao
  • 4 lingurite esenta de menta

Crema alba:

  • 1000 ml frisca lichida
  • zeama de lamaie
  • 4 linguri de miere

Sirop:

  • 1 l apa
  • 5 linguri de zahar
  • 2 sticlute esenta de rom

Decor:

  • 4 cornete de inghetata
  • ciocolata topita
  • nuca de cocos

   

Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort castel *** LA MULTI ANI 2012, TUTUROR BUCATARASILOR ! ***:

Blatul de cacao:Separam albusurile si le batem spuma,adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul pana obtinem o pasta ca o maioneza si apoi le adaugam treptat in bezeaua de albusuri.La sfarsit incorporam faina si cacaoa mixand treptat impreuna cu praful de copt.

Tapetam o tava drptanghiulara 24x32 cu hartie de copt,punem compozitia si dam la cuptor (incins la 180 grade) pana trece testul scobitorii.

La fel se procedeaza cu blatul de cacao mic,precum si cu cel alb(folosim o tava dreptunghiulara mai mica(16x24).

Crema de menta:Se bate smanatana ,se adauga zaharul pudra,cacaoa si esenta de menta si se omogenizeaza bine.Se lasa 20 minute la frigider.

Crema alba:Frisca lichida se bate cu zeama de lamaie si mierea pana se intareste foarte bine.

Siropul:Punem la fiert apa cu zaharul si esenta de rom si lasam sa dea in clocot.

Asamblare:Taiem blatul marae de cacao in 2 parti egale si punem o parte din blat ,o insiropam,ungem cu un stat de crema de menta,apoi blatul alb insiropat si el,strat de crema de menta si iarasi  partea a2a a blatului mare de cacao.

Cornetele de inghetata le rasucim prin ciocolata topita si apoi prin nuca de cocosdam la rece pentru a se prinde ,fara sa cada''fulgisorii".

Blatul de cacao mic il taiem si formam ''etajul" castelului folosind acelasi sirop,dar puneme starturi de crema alba.

Decoram dupa imaginatie(am incercat si eu impletitura din frisca pentru decor;).Sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort castel *** LA MULTI ANI 2012, TUTUROR BUCATARASILOR ! ***" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

corina241 1

05.01.2012, 08:29

@brunetica,Gabytza @Sufletista La multi ani!!!!!!!!Mult noroc si fericire in Noul An!!!!!!!!!!

corina241 1

05.01.2012, 08:31

MULTUMESC,Nadina Tot bine din lume iti doresc si La multi ani!!!!!

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu portocale