Tort "catelus"

de cec in Torturi, 10 Dec 2010 | 5555 vizualizari

 

este de fapt reteta unei prajituri caramel postata de atia pe culinar.ro dar eu am transformat-o in "catel"

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi: (ies 6 foi)
  • -2oua
  • -12 lg zahar
  • -9 lg lapte
  • -12 lg ulei
  • -2 lgite amoniac stins cu otet( eu am pus o lingurita de praf de copt si una de bicarbonat de sodiu pt ca nu am avut amoniac si au iesit la fel)
  • -faina cat cuprinde, cca 750-800gr
  • Ingrediente crema:
  • -3oua
  • -4 lg faina
  • -350 gr zahar pt caramelizat
  • -1 l lapte
  • -200 gr margarina vegetala
  •   frisca
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "catelus":

intr-un vas am pus cele 2 oua cu zaharul si le-am amestecat bine

dupa ce am amestecat bine ouale cu zaharul am adaugat cele 9 lg de lapte....

am adaugat apoi cate o lingura de ulei, amestecand bine dupa fiecare....

am adaugat praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet, apoi am inceput sa adaug faina, mai intai am continuat sa amestec cu telul, apoi am inceput sa framant pana ce aluatul nu s-a mai prins de maini...am decupat un corton in forma dorita (pt a face labele), am intins foile si am decupat dupa forma+ cateva cercuri pt a face capul, am copt pe dosul tavii

le-am lasat deoparte si am trecut la facut creama....

crema

am pus pe foc intr-o tigaie zaharul cu 4 lg de apa si am asteptat sa se devina caramel.....

intr-un vas am pus cele 3 oua si cele 4 lg de faina si le-am amestecat fara sa faca gogoloate....

am adaugat apoi laptele......

si am turnat peste caramelul care inca era pe foc, la foc mic....

am lasat pe foc pana ce s-a topit caramelul si crema a devenit ca o budinca groasa. apoi am lasat sa se raceasca dar nu de tot, apoi am adaugat 200 gr margarina cubulete, putin cate putin....

am lasat crema sa se raceasca de tot, apoi intr-un platou am inceput sa pun foi,crema, foi, incercand sa-i dau cat de cat forma dorita (nu prea a iesit ce am vrut dar cat de cat .......)

am batut frisca si am amestecat-o cu ciocolata topita si cu acest ganache am imbracat "tortul" folosind duiul de iarba

pt ochi nas si limba am folosit pasta de zahar

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort "catelus" 70161
retete culinare - Tort "catelus" 70162
retete culinare - Tort "catelus" 70164
retete culinare - Tort "catelus" 70165
retete culinare - Tort "catelus" 70279

COMENTARII (37)

cec 1

16.01.2011, 07:38

gaby_gabytza 1

20.02.2012, 08:57

suuuper

dentistutza 1

20.02.2012, 09:07

vai ce blanitza dulce are catzelusul tau...apropo: musca el sau il muscam noi???

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S