Tort - cheesecake

de Dana_Retetegg in Prajituri, 26 Mai 2012 | 1967 vizualizari

 

Astazi vreau sa imi sarbatoresc ziua impreuna cu toti bucatarasii, asa ca am adus un tort delicios pe care vi-l ofer cu mult drag!

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 250 g biscuiti,
  • 200 g unt,
  • 1 esenta de vanilie.

Pt crema:

  • 500 g branza dulce,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 200 g zahar pudra,
  • zahar vanilat,
  • esenta de vanilie,
  • 1 mango.

In plus:

  • capsuni,
  • 50 g ciocolata cu lapte,
  • folie de plastic,
  • o tava sau cratita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort - cheesecake:

Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit si esenta de vanilie. Am amestecat bine.

Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a fost tapetata cu folie de plastic. Am presat-o cu o lingura astfel incat sa obtinem un blat din biscuiti uniform. Eu am pus compozitia intr-o cratita de 20 cm diametrul.

Am pus la frigider pentru 2-3 ore. Daca va grabiti o puteti lasa doar 1-2 ore.

Am batut frisca lichida cu zaharul. Am adaugat esenta de vanilie, zaharul vanilat si branza dulce. Amestecul trebuie sa fie omogen si pufos. Eu am folosit un mixer.

Am curatat un mango de coaja, l-am taiat bucati si apoi l-am pasat cu blenderul. L-am adaugat peste compozitia de branza.

Am asezat crema de branza peste blatul de biscuiti, am nivelat si am pus la frigider de seara pana dimineata.

Pentru servire, am scos cheesecake-ul din forma cu ajutorul foliei, apoi am decorat cu capsuni trase in ciocolata cu lapte topita pe bain-marie.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort - cheesecake-0
Tort - cheesecake-1

COMENTARII (41)

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

27.05.2012, 12:25

multumesc din suflet

alinutzika

alinutzika 1

27.05.2012, 16:45

La muuulti ani, draga mea!!!!!!

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

27.05.2012, 17:50

multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!