Tort Cherry-ricotta

de Luckycake in Torturi, 12 Iun 2014 | 3282 vizualizari

 

Iunie ciresar! Ce pot fi mai bune decat ciresele? Nimic …daca ma intrebati pe mine , dar acest tort imi place pentru ca este usor, cremos si cu cirese prospete.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri cu varf faina
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 100 gr coacaze rosii si negre
  • Crema:
  • 250 gr ricotta
  • 200 smantana pt frisca
  • 3-4 linguri miere, depinde cat de dulce va place
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja razuita de la o jum de lamaie
  • 1 plic gelatina
  • 200 gr cirese fara samburi si taiate in jumatate
  • Pt ornat:
  • cirese si coacaze
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cherry-ricotta:

Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul,mai amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina , amestecam usor de jos in sus, la final punem si coacazele.Amestecul il turnam intr-o tava cu inel detasabil de 20 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii.Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2.

Pentru crema batem frisca, apoi ricotta o amestecam bine cu mierea, coaja de lamaie si zeama de lamaie ,la urma le amestecam pana devin omogene. 1/3 din crema o punem intr-un alt bol.Adaugam ciresele in 2/3 din crema ramasa.Gelatina o hidratam conform instructiunilor de pe ambalaj apoi o topim pe baie de aburi.1/3 din gelatina o punem in crrema fara cirese iar restul in crema cu cirese.Punem un blat in forma de copt folosita, peste crema cu cirese si ricotta , punem peste al 2-lea blat iar deasupra crema ramasa. Ornam cu fructe si dam la rece minim 3 ore.Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Cherry-ricotta-0
Tort Cherry-ricotta-1

COMENTARII (30)

mihaelar63

mihaelar63 1

13.06.2014, 15:24

Placee !!!

Luckycake

Luckycake 1

13.06.2014, 22:53

multumesc Mihaela

laura_n

laura_n 1

16.06.2014, 15:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!