Tort "chinuit"

de bahna_violeta in Torturi, 18 Aug 2012 | 830 vizualizari

 

Nu arata cine stie ce,dar la gust a fost foarte bun:d

 

INGREDIENTE

  • 11 oua
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri crema pentru prajituri cu aroma de ciocolata
  • 3 plicuri praf de copt
  • frisca 500 ml
  • 2 banane
  • struguri
  • pepene galben
  • o cana de zahar2 cani de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "chinuit":

Mai intai am facut blatul tortului din 11 oua, am separat albusurile de galbenusuri, dupa care am batut albusurile spuma. Dupa acea am pus o cana de zahar peste si am continuat sa amestec pana capata o consistenta de bezea, apoi galbenusurile unul cate unul, faina turnata in ploaie, praful de copt stins cu otet. Punem aluatul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si lasam la 200 de grade timp de 30 de minute. Cand e gata il lasam la racit.

Facem crema conform instructiunilor de pe plic.

Taiem blatul in 3, il insiropam cu sirop de zahar ars (zahar ars peste care am pus apa), punem o parte din crema si o banana taiata feliute, punem urmatorul blat. Il insiropam si pe acesta bine, punem jumtate din frisca si banana taiata feli, punem ultimul blat pe care il insiropam bine, punem restul de crema peste tot tortul, o intindem bine cu ajutorul unui cutit. Punem frica ramasa deasupra tortului, ornam cu boabe de struguri si feliute de pepene galben.

Sper sa va placa, chiar de nu arata foarte bine,este foarte gustos.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort "chinuit"-0
Tort "chinuit"-1

COMENTARII (10)

bahna_violeta 1

19.08.2012, 23:39

,am vrut sa zic a fost f bun

Sim0na 1

20.08.2012, 10:42

Bya Ralu 1

28.08.2012, 23:17

chinuit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04