Tort choux a la creme

de gaby_duceag in Torturi, 4 Oct 2010 | 11573 vizualizari

 

Astazi , piticul meu implineste 6 anisori. Dar pentru ca azi e zi de gradi si zi de lucru:)), l-am sarbatorit ieri. Sa ni-l tina Dumnezeu sanatos. La multi ani Danutu!
Reteta tortului am vazut-o de mult la Bitza si mi-a placut foarte, foarte mult. Se poate "jongla" cu ingredientele cremei de iaurt. .Multumesc mult, Bitza. >:d<

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • o lingura ulei
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf copt

pentru choux a la creme

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 4 oua
  • putina sare
  • 150 gr faina

pentru crema de iaurt

  • 2 iaurturi de 125ml
  • 400 gr frisca
  • 3 nectarine
  • 2 pliculete gelatina dr. oetker
  • o lingura zahar pudra

pentru crema eclere

  • un plic gelatina
  • un plic crema ciocolata dr. oetker
  • 3 linguri zahar pudra
  • 220 ml lapte rece

glazura

  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca
  • o lingura ulei

decor

  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort choux a la creme:

blatul

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixam, apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si  cacaua . La final incorporam uleiul.

Coacem blatul pentru aproximativ 10-15 minute intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm.

choux a la creme

Intr-o craticioara punem la foc apa, uleiul si sarea. In momentul in care clocoteste oprim focul si punem toata faina o data. Amestecam repede cu un tel, sa nu faca cocoloase. Lasam la racit apoi incorporam ouale unul cate unul. Nu-l punem pe urmatorul pana nu e incorporat bine primul.

Spritam din compozitie cu ajutorul unui posh, gogosele mici, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem la foc mediu pana ce se rumenesc (eu cred ca le-am lasat cam 40 min).

Nu deschidem cuptorul!

crema de iaurt

Mixam frisca. Gelatina o punem la hidratat 2-3 minute in 2 inguri de apa api adaugam 100 ml apa si o diluam pe baie de abur.

Nectarinele le curatam de coaja si le pasam pana devine ca un piure. Adaugam zaharul.

Intr-un bol amestecam frisca, piureul de fructe, gelatina si iaurtul.

crema de ciocolata

Mixam timp de 3 minute praful de crema amestecat cu 3 linguri zahar pudra si 220ml lapte rece. Incorporam gelatina diluata ca la crema anterioara.

asamblare

Umplem gogoselele crema de ciocolata.

Pe un platou, asezam un inel de tort in care introducem blatul , il insiropam (eu l-am insiropat cu compot de struguri ) , turnam aprox o treime din crema de iaurt apoi asezam gogoselele (evitam sa punem in mijloc),, umplem golurile dintre ele  cu restul de  crema si nivelam usor.

Dam totul la frigider pentru 2-3 ore.

Preparam glazura prin topirea la foc mic a ingredientelor si o turnam calduta deasupra tortului lasand sa se prelinga si pe margini.

Pentru ca nu mi-a iesit la fel de frumos ca al Andreei (si nici nu ma mir :)))) ) ,l-am impopotzonat io cu frisca:)))

Daca nu-mi sterge Cezaru' pozele cu etapele prepararii, revin cu ele, ca mi-a furat instrumentul :))) si au fost facute poze cu doua aparate.

Aveti AICI explicat foarte bine de catre Andreea.

 

ps. sa nu va uitati a fatza mea de masa:))) c-a fost pusa una de gala, dar a tot rastunat fiecare ce a putut :)))))))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort choux a la creme 54197
retete culinare - Tort choux a la creme 54198
retete culinare - Tort choux a la creme 54199
retete culinare - Tort choux a la creme 54200
retete culinare - Tort choux a la creme 54201

COMENTARII (56)

gaby_duceag 1

24.10.2010, 22:29

Multumesc , Anamaria. Si pentru si pentru
De fiecare data cand ornez un tort, vreau..altceva. Nu imi place sa semene cu ceva ce deja am incercat). si crede-ma ca dintre toate torturile mele doar unul imi place))

elena1988 1

12.01.2011, 13:44

deliciosssssssssssssssss

babi5 1

16.12.2014, 20:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29