Tort Cifra 4

de corina241 in Torturi, 23 Ian 2012 | 3010 vizualizari

 

Tortul este facut cu multa dragoste pentru micutza mea printesa:X:X:X

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 200g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • Sirop:
  • 1 esenta de rom
  • 3 linguri de zahar
  • 300 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cifra 4:

Blatul:Separam albusurile pe care le batem spuma tare,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste ,iar bezeaua devine lucioasa.

Galbenusurile frecate cu uleiul se incorporeaza in beazaua de albusuri,adaugam faina treptat,iar la sfarsit praful de copt.Tapetam o tava dretunghiulara cu hartie de copt si coacem blatul cca 40 min la foc iute in preme 7-8 minute,apoi la foc mic.

Taiem blatul in 3 parti egale si abia ,dupa aceea decupam cifra 4(am facut poze ,pe care le atasat aici pentru a se vedea mai bine).

Insiropam fiecare bucatica,apoi incorporam crema:punem frisca lichida intr-o craticioara pe aragaz,unde am pus ciocolata la topit.Lasam ca ciocolata sa se topesca bine si abia cand s-a legat crema,stingem aragazul  lasand sa se raceasca putin.apoi vom adauga esenta de rom.

Decor de frisca lichida .

 

 

TIPS-URI

1

Frisca lichida am batut-o cu zeama de lamaie si miere.Are un gust minunat.Noua ne-a placut.

RETETA IN IMAGINI

Tort Cifra 4-0
Tort Cifra 4-1
Tort Cifra 4-2
Tort Cifra 4-3

COMENTARII (20)

mirela0911

mirela0911 1

24.01.2012, 20:32

Un tort frumos pentru o printesa frumoasa! La multi ani!

alinutzika

alinutzika 1

01.02.2012, 22:26

La multi ani micutei!!!

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!