Tort cifra 8

de corina241 in Torturi, 31 Mai 2013 | 2533 vizualizari

 

Azi este ziua uneia dintre fiicele mele :) ,implineste 8 ani.I-am facut o prima bucurie,acest tort de care s-a bucurat foarte mult.La multi ani,My princess!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri de ulei
  • 12 linguri de faina
  • miez de nuca
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt

Crema :

  • 350 ml frisca lichida
  • 500 g fructe de padure congelate
  • 1 lingurita miere

Decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita miere
  • 400 g capsuni proaspete
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cifra 8:


Blaturile le vom face in forma rotunda cu acea gaura in mijloc(vezi foto).Eu am improvizat punand un pahar peste hartia de copt,in mijloc,apoi am turnat blatul in forme.

Albusurile batute spuma cu zaharul pana obtinem acea bezea lucioasa.

Galbenusurile frecate cu uleiul si apoi vor fi incorporate in bezeaua de albusuri.

Faina,impreuna cu cacaoa si praful de copt sunt turnate in ploaie.

La sfarsit vom pune nuca pisata.

introducem la cuptor pentru 35-40 minute.

Crema: frisca lichida o vom bate cu mierea si fructele de padure,deja congelate.(vezi foto) si vom obtine o crema  mov

Blaturile le taiem si insiropam cu : Apa+zahar+esenta de rom.Apoi vom pune cate un strat de crema,apoi blat insiropat si tot asa pana la final.

Decoram cu 200 ml frisca lichida si 400 g capsuni proaspete.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cifra 8-0
Tort cifra 8-1
Tort cifra 8-2
Tort cifra 8-3

COMENTARII (11)

_Alina_

_Alina_ 1

01.06.2013, 09:34

La multi ani!
Minunat tort!

diaconta

diaconta 1

01.06.2013, 21:04

la multi ani printesei
Super tort a facut mami
Rar vii pe la noi

Panacris

Panacris 1

24.07.2013, 16:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01