Tort cioco-banana

de Constelatialeu in Torturi, 4 Feb 2013 | 1841 vizualizari

 

Eu cand n-am ce face,nu ma scarpin,fac un tort...Asta e un tort micut care dispare repede...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 6 linguri nuca macinata
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • 1 esenta de rom
  • Crema
  • 200 g unt
  • 150 g zahar farin
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pt.frisca
  • 2 banane coapte bine
  • ornat
  • o banana nu prea coapta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cioco-banana:

Blat:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste, se adauga faina si nuca macinata, apoi albusurile batute spuma tare. Am o craticioara cu diametrul de cca 20 cm, am imbracat-o in hartie de copt si am turnat compozitia in ea. Am bagat la cuptorul preancalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit

Siropul:

Fierbem apa cu zaharul, sa dea in cateva clocote, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom, apoi lasam la racit.

Crema:

Frecam untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.Topim ciocolata cu smantana de frisca, pe baie de abur. Lasam sa se raceasca un pic si apoi turnam cate putin peste unt, amestecand bine. O lasam la rece cca 20 minute si apoi adaugam bananele bine pasate.Omogenizam bine amestecul.

Asamblare:

Taiem blatul in 3 siropam fiecare parte,umplem cu crema si la final ornam in functie de inspiratie.

 

COMENTARII (13)

Lau

Lau 1

04.02.2013, 10:54

Rocsi

Rocsi 1

04.02.2013, 11:07

Ce usor faci tu torturile

Bya Ralu

Bya Ralu 1

04.02.2013, 12:48

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01