Tort ciocolatos

de ionela2682 in Torturi, 29 Mai 2011 | 1596 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat(diametrul 26 cm )avem nevoie de :
  • 8 oua
  • 9 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 3-4 lg ulei
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • sare
Sirop:
  • 5 lg zahar se topesc ,se adauga 1 1/2 apa rece=>se lasa sa se raceasca
Decor:
  • frisca lichida batuta spuma in care adaugam 2-3 lg cacao si putin lapte rece.
Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 200 g unt
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

-albusurile batute spuma cu putina sare,adauga zaharul si mixam  pana obtinem  bezea

-galbenusurile se amesteca cu 3-4 lg ulei si cacao

-se combina cele doua compozitiii,se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza compozitia

-se toarna in tava de tort cu dimensiunea de 26 cm

-se coace pana trece testul scobitorii

-frisca se bate spuma tare
 
-ciocolata se topeste si se adauga in frisca

-se adauga 1 pachet de unt la temperatura camerei si esenta de rom

-se omogenizeaza compozitia
-se asambleaza tortul :

-prima foaie insiropata=>1/2 din crema cu ciocolata=> foaia a 2-a insiropata =>restul de crema =>foaia a 3-a insiropata =>imbracam in frisca +cacao.

-ornam tortul dupa bunul plac!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort ciocolatos-0
Tort ciocolatos-1
Tort ciocolatos-2
Tort ciocolatos-3
Tort ciocolatos-4
Tort ciocolatos-5
Tort ciocolatos-6

COMENTARII (35)

elena1988

elena1988 1

30.05.2011, 21:41

gratziela

gratziela 1

01.06.2011, 00:56

ionela2682

ionela2682 1

01.06.2011, 19:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!