Tort ciocolatos

de Constelatialeu in Torturi, 16 Ian 2013 | 1376 vizualizari

 

Ciocolata,frisca si iar ciocolata si iar frisca si ma opresc ca am zis destul...

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 100 ml apa
  • 1 pachet unt
  • 1 pachet cacao
  • 3 linguri faina
  • 10 oua
  • frisca decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

Se amesteca zaharul cu apa si cacaoa se pune pe baie de abur si se face ca o ciulama. Se lasa la rece, dupa ce s-a racit se adauga galbenusurile, unul cate unul. Aceasta compozitie se imparte in doua, intr-o parte se pune faina si albusurile batute spuma, se tapeteaza o forma de tort si se da la cuptor. E gata cand trece testul scobitorii, primele 20 minute nu se deschide cuptorul. In jumatatea cealalta se adauga untul frecat spuma se da la rece cat timp se raceste blatul. Se mai mixeaza inainte sa fie umplut tortul.S e taie tortul in doua sau trei, se umple cu crema, se pot adauga visine din visinata si se orneaza cu frisca..

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort ciocolatos 198264
retete culinare - Tort ciocolatos 198265

COMENTARII (12)

Lorra 1

17.01.2013, 10:17

gaby_gabytza 1

17.01.2013, 13:40

wow minunat

Sim0na 1

17.01.2013, 22:00

la favorite cu el

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55