Tort ciocolatos

de adry88 in Torturi, 11 Mai 2013 | 1304 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua(de tara am folosit)
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 50 g ciocolata alba
  • 1 lingurita praf de copt

Crema

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 100 g ciocolata
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml frisca

Decor

  • crema de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

Blatul-albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devine spuma dupa care adaugam zaharul si mixam bine.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam peste albusuri,omogenizam, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt,ciocolata rasa si omogenizam.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia.

Crema- Amestecam faina cu cacao si putin lapte.

Restul de lapte il amestecam cu zaharul si punem pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam amestecul,lasam sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa,la final oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucati,amestecam si lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca dupa care adaugam crema racita si omogenizam.

Asamblarea-asezam prima foaie-insiropam-am adaugat frisca amestecata cu dulceata,a 2 foaie -insiropam -crema de ciocolata-foaie-insiropam si dam la rece 30 min dupa care decoram dupa plac.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort ciocolatos-0
Tort ciocolatos-1
Tort ciocolatos-2

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

adry88 1

12.05.2013, 15:11

loredanaaa 1

25.05.2013, 01:32

ce bunatate

Sandie 1

21.03.2014, 17:08

Cred ca trebuie sa fie gustos, dar din 200ml frisca cita amesteci cu dulceata si cita cu crema de ciocolata ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04