Tort "ciocolatos"

de Adele in Dulciuri, 13 Aug 2015 | 2673 vizualizari

 

A fost ziua piticului meu si nu puteam sa trecem peste, fara un tort, fie el si mic si modest ;;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 100 gr zahar.
  • 1 esenta vanilie.
  • 60 gr faina.
  • 1 praf de copt.
  • Crema (dobos)
  • 2 oua.
  • 2-3 linguri zahar.
  • 100 gr unt.
  • 80 gr zahar.(pudra)
  • 100 gr ciocolata amara.
  • 2 linguri cacaoa.
  • 1 esenta de vanilie.
  • Decor :
  • frisca.
  • unt de arahide.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "ciocolatos":

Blatul: Se mixeaza ouale (la temperatura caemerei) cu zaharul si putina sare,pana devin spumoase si isi schimba culoarea,se adauga faina si praful de copt ,impreuna cu esenta se amesteca cu o spatola de silicon de sus in jos pana se incorporeaza totul foarte bine ,se pune intr-o tava tapetata si se da la cuptor la 180° (pentru 15-20 de minute).Blatul se lasa la racit .

Crema se pregateste o oala cu apa se pune pe foc,intr-un vas termic se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana compozitia spumoasa.se pune pe baie de aburi si se mixeaza pentru cateva minute,se adauga cacaoa si se lasa la racit .Intr-un alt vas se mixeaza untul cu zaharul pudra se adauga ciocolata amara topita(racita ) ,Se unesc cele doua compozitii pana se obtine o crema pufoasa,se da la rece.

Blatul racit se taie in doua parti ,o parte se aseaza pe platou se insiropeaza (dupa gust) se adauga primul strat de crema,se pune si cealalta parte de blat se insiropeaza si se inveleste cu restul de crema ramas,se da la rece cateva ore,dupa care se imbraca in frisca si se decoreaza dupa plac. 

Pentru decor am pregatit o crema facuta din :caramel cu unt de arahide ,racit bine,amestecat cu 100 ml frisca batuta.

TIPS-URI

1

Pentru viitor voi inlocui untul din crema cu mascarpone.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "ciocolatos"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

07.09.2015, 08:01

Eu unde am fost ? Sa-ti traiasca piticul cel frumos , sa creasca mare voinic si sanatos

Adele 1

07.09.2015, 09:06

Rocsi multumim

Adele 1

07.09.2015, 09:07

Miha chiar nu stiu unde ai fost Multumim frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ricotta si capsuni "Vis de fructe"