Tort ''Ciresica''

de epurasha2bb in Torturi, 24 Mai 2010 | 2255 vizualizari

 

fiindca imi plac ciresele la nebunie

 

INGREDIENTE

  • 2 blaturi de tort cu cacao
  • 1 farfurie adanca plina de cirese de mai
  • 4-5 linguri de zahar pt.siropul de zahar ars
  • pt.crema:
  • 3 galbenusuri,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 2 linguri nuca de cocos alba
  • pt.glazura si decor
  • 1 ciocolata neagra , 1 ceascuta de lapte si o ciocolata cu cereale
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri amidon /faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''Ciresica'':

Se face un sirop de zahar ars topind zaharul si adaugand apoi apa si putina zeama de la cirese.Cu acest sirop usor racit se vor insiropa  blaturile de cacao.

Se freaca galbenusurile cu zaqharul si cu esenta de vanilie si se adauga usor in lpatele caldut .Se lasa la foc mic sa se ingroase.Apoi spre sfarsit adaugam 2 linguri de amidon/fainab frecate cu untul.Se adauag si se mai lasa putin pe foc mic apoi cand s-au omogeniat bine se adauga si nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se pune crema peste primul blat.

Se spala curesele si se scot samburii.Se pune zahar peste ele su dupa ce au lasat zeama se scurg si se aseaza peste crema cu nuca de cocos.

Se aseaza al doilea blat si peste ele se toarna glazura din ciocolata topita la bain marie cu unt si lapte.

Deasupra asezam ciresee intregi cu codita si razuim ciocolata cu cereale iar pe margine pudram cu putina nuca de cocos.

Un tort racoros si care poate fi facut si sub forma de prajitura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort ''Ciresica'' 33755
retete culinare - Tort ''Ciresica'' 33756
retete culinare - Tort ''Ciresica'' 33757
retete culinare - Tort ''Ciresica'' 33758
retete culinare - Tort ''Ciresica'' 33759
retete culinare - Tort ''Ciresica'' 33760
retete culinare - Tort ''Ciresica'' 33761
retete culinare - Tort ''Ciresica'' 33762
retete culinare - Tort ''Ciresica'' 33763
retete culinare - Tort ''Ciresica'' 33764
retete culinare - Tort ''Ciresica'' 33765

COMENTARII (13)

epurasha2bb 1

25.05.2010, 08:33

multumesc mult fetelor!tare mi-ar placea sa va servesc de adevaratealea alaturi de o ceasca de ceai sau cafea sub bolta in aer curat si cu mireasma de la bujorul alb inconjurandu-ne!

susu 1

26.05.2010, 09:37

eu sunt pasionata rau de torturi nu stiu care-i motivul si imi place sa le decorez in fel si chip. Arata foarte bine , contrastul alb visiniu, negru

epurasha2bb 1

26.05.2010, 09:42

multumesc susu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L