Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida)

de anisoara in Torturi, 22 Iun 2010 | 10783 vizualizari

 

Am descris multe amanunte in receta si ea pare lunga, dar se prepara aceasta torta foarte , foarte repede. Am descris aceste amanunte, pt ca cremele cu gelatina sunt capricioase si pot sa nu se intareasca si sa se lipeasca bine intre ele. Sper sa va fie utile sfaturile mele.

Pentru ca sa inveti a lucra cu o camera profesionala noua , e necesar sa faci poze si cat mai multe. Si cel mai greu lucru este- sa faci o pòza reusita la un tort cu ciocolata. E foarte greu, sa redai culoarea naturala a ciocolatei. De aceia ,am hotarat, sa prepar o torta rapida si sa-mi studiez camera noua CANON-450D obiectivul 18-55 mm. Am facut cam 20 de poze ,dar nu vad niciuna reusita.

 

INGREDIENTE

  •  3  blaturi de biskwit cumparate
  • blatul de visina :
  • 500 gr visina in sucul ei
  • 100 ml de ceai corcode
  • 100 gr de zahar
  • 20 gr de jelatina naturala
  • o.5  lingurita de esenta de vanilie
  • crema de ciocolata :
  • 400 gr de lapte dulce condensat nefiert
  • 400 ml de lapte simplu fiert rece
  • 100 de unt
  • 150 gr de zahar
  • 1 lingura cu varf de cacao pur
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • sucul de ,la 0.5 lamaie
  • 30 gr de jelatina
  • pentru glazura :
  • 60 gr de ciocolata curata
  • 50 gr de unt
  • 80 gr de smantana
  • florile sunt facute din fondant de ciocolata si miere de albina
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida):

Blatul de visina

Se pregateste visina fara sambure in sucul ei. Daca este prea acra ii adaugati zahar si  amestecati cu sucul ei caldut, pt ca sa se topeasca mai repede zaharul.  Cantitatea de visina  cu lichidul ei e necesar sa fie cca 500-600 ml, nu mai mult, ca se va faramita mult primul blat.  Adaugati  compot de visina,ceai din corcode pana veti  primi cantitatea necesara. La dorinta puteti sa-i adaugati putin alcool sau lichior.

Scurgeti un pahar de suc si amestecati intr-un vas  mai mare  cu 20 g de gelatina. E necesar sa se inmoaie gelatina naturala. Eu nu folosesc alt tip de gelatina. Cititi pe cutie , cat timp e necesar sa se inmoaie gelatina si modul de utilizare.  Ea se umfla timp de 20-30 minute in sucul de visina.

Vasul cu gelatina inmuiata se pune in microunda pe 20-30 sec sa se dizolve gelatina , se rastoarna toata visina cu lichidul  ramas peste gelatina si se amesteca bine. Se acopera acest vas cu un capac si se pune in congelator pentru 5-10 minute, ca sa se prinda visina cu gelatina ATENTIE pana la o stare ca piftia ( sa tremure )  , nu mai mult. De ce se procedeaza in asa fel? daca veti turna visina in sucul cu gelatina inmuiata in stare lichida peste blat , biskwit se va inmuia totul si visina va ramanea fara lichid la suprafata blatului. Sper , ca este inteles acest aspect.  

Se ia  o forma detasabila si la fundul ei se pune primul blat de biskwit. Peste el se rastoarna visina , neintarita pana la urma . Se acopera cu alt blat si se da la frigider pentru o ora, ca sa se intareasca( sa se lipeasca ) bine blaturile intre ele.

Blatul de ciocolata

Se fierbe laptele si se raceste. Se toarna gelatina in jumatatea din lapte caldut si se lasa sa se inmoaie. Cealalta jumatate de lapte se amesteca cu cacao si cu zahar pana se topeste zaharul. Intr-un vas se rastoarna laptele condensat, dulce  ( nefiert) , peste el se toarna untul molcut si se amesteca bine. Laptele cu gelatina inmuiata se pune in microunda pt 20-30 sec ,sa se topeasca gelatina si se amesteca cu laptele cu cacao. Tot laptele  se pune la incalzit   putin. Se amesteca cu laptele condensat si untul , se adauga esenta de vanilie, si sucul de lamaie , se amesteca totul bine cu o lingura . Vasul se acopera cu un capac si se pune in congelator , pe 10 minute , pt ca sa se intareasca putin crema de ciocolata. Am descris acest moment detailat -in blatul de visina. Cand este prinsa crema , si tremura in vas, ca o piftie , se rastoarna peste blatul de biskwit Se acopera cu al treilea blat de biskwit si se pune in frigider pentru 3-4 ore.

Glazura

 Intr-o farfurie se pune ciocolata bucatele , se adauga untul si se pune la microunde pt 30 sec sa se topeasca bine untul si pe jumatate ciocolata. Se scoate farfuria din microunda  si se  amesteca cca 3-4 minute intr-una cu o lingura de lemn pana se topeste ciocolata toata. Se adauga smantana si se amesteca bine pana se omogenizeaza toata compozitia. 

Tortul se scoate din forma cu mare atentie si se acopera cu glazura pe toate partile . Se niveleaza cu cutitul care mereu este bagat in apa calduta.  Se orneaza cu flori facute din fondant de ciocolata topita si miere de albina. Se primeste o compozitie ca plastilina. Inainte de a lucra cu ea e necesara sa fie rece scoasa din frigider, altfel se lipeste de degete. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida)-0
Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida)-1
Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida)-2
Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida)-3
Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida)-4
Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida)-5

COMENTARII (34)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:17

jolygina

jolygina 1

29.01.2013, 21:02

ce bine arata

Veronica22

Veronica22 1

07.02.2014, 00:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!