Tort Constantin si Elena

de Corinuta in Torturi, 21 Mai 2011 | 2933 vizualizari

 

La multi ani draga mama! La multi ani tuturor celor cu numele Elena sau Constantin! Sa va dea Domnul multa bucurie, sanatate si liniste sufletesca!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • 130 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 g frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 300 g capsuni
  • suc de fructe sau zeama din compot ptr insiropat blatul
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Constantin si Elena:

Se bat bine ouale, apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si se mai bate pana se topeste. Se cerne faina peste ouale batute si se inglobeaza cu grija. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o forma de tort si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se toarna aluatul si se da la cuptor pentru aprox 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Se lasa blatul sa se raceasca 2 ore sau pana a doua zi, apoi se taie in doua. Se insiropeaza cu suc de fructe.

Se bate frisca, se adauga mascarponele pe rand cate o lingura si se mixeaza pana se incorporeaza bine - daca intoarceti bolul cu susul in jos sa nu cada din bol. Se spala capsunile, se lasa deoparte 3-4 bucati, restul se feliaza si se pun pe 2 prosoape de hartie care sa absoarba sucul din ele.

Se aseaza un strat de frisca pe blat si se niveleaza bine, apoi se pun felii de capsuni, se pune inca un strat de frisca, se acopera cu blat si se imbraca tortul cu frisca ramasa. Deasupra se pun capsunile intregi iar pe marginii felii de capsuni.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Constantin si Elena 106251
retete culinare - Tort Constantin si Elena 106252
retete culinare - Tort Constantin si Elena 106253
retete culinare - Tort Constantin si Elena 106254
retete culinare - Tort Constantin si Elena 106256
retete culinare - Tort Constantin si Elena 106257
retete culinare - Tort Constantin si Elena 106259

COMENTARII (28)

divainbucatarie 1

22.05.2011, 11:10

f frumos!!!

Cris2711 1

22.05.2011, 12:34

La multi ani si multumesc deasemea

Corinuta 1

23.05.2011, 22:24

multumeeeeesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S