Tort Constantin si Elena

de Corinuta in Torturi, 21 Mai 2011 | 6620 vizualizari

 

La multi ani draga mama! La multi ani tuturor celor cu numele Elena sau Constantin! Sa va dea Domnul multa bucurie, sanatate si liniste sufletesca!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • 130 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 g frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 300 g capsuni
  • suc de fructe sau zeama din compot ptr insiropat blatul
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Constantin si Elena:

Se bat bine ouale, apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si se mai bate pana se topeste. Se cerne faina peste ouale batute si se inglobeaza cu grija. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o forma de tort si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se toarna aluatul si se da la cuptor pentru aprox 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Se lasa blatul sa se raceasca 2 ore sau pana a doua zi, apoi se taie in doua. Se insiropeaza cu suc de fructe.

Se bate frisca, se adauga mascarponele pe rand cate o lingura si se mixeaza pana se incorporeaza bine - daca intoarceti bolul cu susul in jos sa nu cada din bol. Se spala capsunile, se lasa deoparte 3-4 bucati, restul se feliaza si se pun pe 2 prosoape de hartie care sa absoarba sucul din ele.

Se aseaza un strat de frisca pe blat si se niveleaza bine, apoi se pun felii de capsuni, se pune inca un strat de frisca, se acopera cu blat si se imbraca tortul cu frisca ramasa. Deasupra se pun capsunile intregi iar pe marginii felii de capsuni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Constantin si Elena" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone