Tort Cookie Monster

de CookieMonster in Torturi, 25 Iun 2013 | 1885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat albastru de tort:
  • 4 albusuri
  • 200 g de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt la temperatura camerii
  • 250 g faina
  • 100 ml de lapte
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • putin colorant alimentar albastru
  • Blat 2
  • 4 albusuri
  • 200 g de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt la temperatura camerii
  • 250 g faina
  • 100 ml de lapte
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • Crema 1
  • 200 g ciocolata alba menaj
  • 450 ml frisca lichida
  • 300 g capsuni
  • 1 plic gelatina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema 2
  • 250 ml frisca lichida
  • 600 gr iaurt
  • 300 gr zahar
  • 300 gr fructe de padure
  • 2 plicuri gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri glazura cu lichior de oua de la Dr. Oetker
  • colorant alimentar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cookie Monster:

Blatul albastru:

Mixati albusurile spuma cu putina sare timp de 5 minute.

Adaugam zaharul tos si cel vanilat, untul taiat in cubulete mixand in continuare pana amestecul se omogenizeaza.

Amestecam faina cu praful de copt si o presaram treptat deasupra albusurilor alternand cu laptele. Adaugati colorant alimentar pana obtineti culoarea dorita si amestecati usor cu o lingura.

Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 C timp de 25 min sau pana cand trece testul scobitorii si se lasa la racit.

Blatul 2:

Procedam la fel ca la blatul albastru fara sa adaugam colorant alimentar.

Crema 1 

Topim ciocolata alba cu 150 ml frisca lichida si o lasam la racit.

Hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de 10 minute. Apoi o incalzim putin ( sa nu treaca de 40 C)

Pasam capsunile fin ( eu am folosit blenderul) si adaugam peste ele gelatina. 

Separat mixam restul de frisca cu esenta de vanilie, adaugam ciocolata alba,  apoi adaugam capsunile amestecand usor cu o spatula.

Crema 2 

Fierbem fructele pana se leaga siropul lasat. 

Punem gelatina la hidratat timp de 10 minute in 200 ml apa rece.

Frisca se bate spuma. 

Gelatina se incalzeste putin ( sa nu treaca de 40 C) si se amesteca cu iaurtul. 

Toate ingredientele se amesteca bine impreuna pana se omogenizeaza

Asamblare:

1. Tava ( diametru de 28 cm) in care au fost coapte blaturile se tapeteaza cu folie aliementara se aseaza blatul albastru, il insiropam cu putin compot de prune, turnam prima crema si dam la frigider 2 - 3 ore.

2. Blatul 2 se taie in 2, asezam o parte peste prima crema, turnam si crema a  2 -a, terminam cu blatul ramas. Se da la frigider 2 -3 ore.

3. Glazura se pregateste conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste tort so se omogenizeaza. 

4. Frisca se bate spuma impreuna cu putin colorant alimentar si se orneaza pe margine.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Cookie Monster-0
Tort Cookie Monster-1

COMENTARII (34)

babi5

babi5 1

25.07.2013, 09:15

O feliuta si la babi !!! se poate

getix

getix 1

25.07.2013, 18:15

Muuulti ani plini numai de lucruri frumoase !
Bun tort!

CookieMonster

CookieMonster 1

26.07.2013, 13:04

Impart cu toti cei dragi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!