Tort Coronita

de Ela68 in Torturi, 7 Aug 2014 | 2028 vizualizari

 

Acest tort a avut o dubla seminficatie, ziua de nastere a fiicei care a coincis cu intrarea la facultatea mult dorita. Ne bucuram foarte mult pentru aceasta realizare, pentru cadoul pe care si l-a facut si ii dorim mult succes in continuare. La multi ani !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat :
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 80 gr amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 3-4 linguri jeleu de caise pentru uns blatul
  • 300 gr sirop din 150 gr apa si 150 gr zahar, 1 plic zahar vanilat
  • Crema de ciocolata alba:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 250 gr frisca
  • 5-6 fursecuri cu ciocolata sau 50 gr picaturi de ciocolata
  • Crema de caise :
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frisca
  • 150 gr zahar pudra
  • 400 gr jeleu de caise sau gem de caise
  • 2 foi gelatina
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Coronita:

Mod de preparare blat :

1. Se bat albusurile cu un praf de sare si se toarna zaharul in ploaie pana se formeaza bezeaua.

2. Adaugam galbenusurile pana la omogenizare.

3. Faina, amidonul, fulgii de cocos si praful de copt de amesteca si se toarna peste oua inglobandu-le usor cu ajutorul unui tel.

4. Se tapeteaza cu hartie unsa cu unt o forma cu diametru de 22 cm, punem blatul la cuptorul preincalzit si-l lasam aproximativ 30-40 minute la foc mediu pana cand s-a rumenit si trece testul cu scobitoarea.

5. Se lasa la racit pe un gratar.

Pentru sirop: se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa cateva minute pana ce zaharul s-a topit complet. Cand se raceste se adauga zaharul vanilat.

Mod de preparare crema de ciocolata :

1. Ciocolata se pune la Bain-Marie pana se topeste si se lasa la racit.

2. Frisca se bate bine si se amesteca cu ciocolata pana se omogenizeaza bine.

3. Oprim 3 linguri din crema pentru ornat.

Mod de preparare crema de caise :

1. Batem cu mixerul crema mascarpone la care am adaugat zaharul pudra.

2. Batem si frisca si o adaugam treptat cremei de mai sus.

3. Adaugam amestecului de frisca si mascarpone jeleul de caise. In cazul in care avem gem cu bucati mari de fructe, ar fi de preferat sa blendium pana devine ca un jeleu, altfel este mai greu de ornat.

4. Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste crema, amestecand pentru a fi uniformizata.

5. Oprim 4-5 linguri pentru ornat, adaugand 1 picatura de colorant pentru realizarea trandafirasilor roz.

 

TIPS-URI

1

data viitoare in locul acestui blat am sa fac un pandispan clasic, s-ar potrivi la fix

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Coronita 336295
retete culinare - Tort Coronita 336296
retete culinare - Tort Coronita 336297
retete culinare - Tort Coronita 336298
retete culinare - Tort Coronita 336299
retete culinare - Tort Coronita 336300
retete culinare - Tort Coronita 336301
retete culinare - Tort Coronita 336302

COMENTARII (36)

Xandrinne 1

08.08.2014, 19:06

La multi ani si sincere felicitari!

Panacris 1

12.08.2014, 14:52

Felicitări La mulți ani plini de bucurii și multă sănătate! Iar pentru tort:

Ela68 1

12.08.2014, 16:29

Multumesc Cris pentru toate urarile

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D