Tort Cosulet

de Gina_Cristina in Torturi, 10 Mar 2012 | 3058 vizualizari

 

am facut acest tort de 8 Martie pentru doamna invatatoare.copii au fost incantati.

 

INGREDIENTE

  • 4oua
  • 250g zahar pudra
  • 250ml frisca lichida
  • 300g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 100ml rom
  • 100g ciocolata
  • 400g martipan sau pasta de zahar

Pentru crema:

  • 3galbenusuri
  • 200g unt sau margarina
  • 200gzahar pudra
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cosulet:

Bate ouale cu zaharul,adauga frisca batuta,faina si praful de copt.Tapeteaza tava cu ulei si faina si torni compozitia in tava si o lasi  la cuptor 45 min.Dupa ce se raceste se taie blatul in trei.

Crema:Freaca galbenusurile cu zahar si tine cateva minute la bain-marin.Freaca untul spuma si incorporeaza galbenusurile racite si vanilia.Insiropeaza cu rom si pune o parte din crema.Acopera cu al doilea blat,insiropeaza si pune a doua parte din crema.Aseaza deasupra capacul.Intoarce tortul cu baza in sus.Da la rece o ora.Se unge deasupra cu aproape toata crema ramasa,pastrand putin pentru decor.Decoreaza cu jumatate din ciocolata topita si da la rece.Se pune intr-un cornet crema ramasa si se orneaza marginile tortului.

Imparte bucata de martipan in 3.Formeaza sul din fiecare si impleteste-le in 3.Cand lantul este gata ,da-i forma de semicerc.Toarna peste ea restul de ciocolata topita si pune-o pe un gratar sa se usuce ,apoi da-o la rece cateva ore si decoreaza cu trandafiri.

 

TIPS-URI

1

tava cu gaura in mijloc

COMENTARII (20)

MIUTA

MIUTA 1

11.03.2012, 20:58

Foarte frumos

mamaieelena

mamaieelena 1

12.03.2012, 13:06

bun,bun

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:20

foarte frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!