tort crema de zahar ars

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 1 Feb 2010 | 9452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de zahar ars:
  • - 7-8 oua (in functie de cat sunt de mari)
  • - o cana de zahar + 150 gr de zahar
  • - 300-400 ml de lapte
  • - un plic de zahar vanila
  • Pentru pandispan:
  • - 3 oua
  • - 125 gr de zahar
  • - 100 gr de faina
  • - o lingurita de coaja de lamaie rasa
  • - un plic de zahar vanilat
  • - o lingura de zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort crema de zahar ars:

  1. In primul rand, batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu 150 gr de zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi diluam compozitia cu laptele caldut. Intr-o craticioara, punem la topit o cana de zahar, pe ochiul mic al aragazului, cu focul dat la minim.Se amesteca in continuu, pentru a nu se lipi de vas.Cand zaharul e topit si caramelizat, se tine cratita de ambele toarte si se roteste cu grija astfel incat sa caramelizam peretii vasului, apoi turnam in vas compozitia de oua. Dam la cuptor la foc mic, cca 15-20 de minute. Intre timp, se prepara pandispanul.
  2. Separam albusurile si galbenusurile – albusurile le dam la rece, galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie si jumatate din cantitatea de faina. Se freaca bine, pana are compozitia unei alifii si este perfect omogena. Apoi se bat albusurile spuma, cu un varf de cutit de sare. Apoi se omogenizeaza albusurile si galbenusurile cu o spatula de lemn, se adauga restul de faina, amestecand incet, de jos in sus. Nu folositi mixerul, pentru ca pandispanul nu va mai fi la fel de pufos.
  3. Cand crema de zahar ars este aproape gata, adica au trecut cele 20 de min de stat la cuptor la foc mic, turnam peste ea alatul de pandispan si mai lasam la cuptor pana cand aluatul este gata, tot la foc mic, in jur de 20 de min(sau mai mult).si este gata, se testeaza cu scobitoare si se lasa 10-15 min la racit, apoi se rastoarna pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

rizoiu_oana 1

20.02.2011, 11:15

arata foarte bine am sa il fac chiar acum desi am 12 ani imi place sa gatesc orce

adry88 1

07.07.2011, 10:58

buna rau

Bya Ralu 1

01.05.2012, 10:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Rozalia