Tort cremes

de amalia01 in Torturi, 10 Mar 2016 | 3410 vizualizari

 

Cand eram copil nu era usor sa tii o petrecere. Dar mama gasea intotdeauna resurse si ne incanta, pe mine si pe fratii mei, cu mancaruri delicioase si mult-iubitul "Cremes". Era si va ramane prajitura mea preferata. Astazi, de ziua mea, am incercat sa il imbrac intr-o haina noua, de sarbatoare. Sper sa va placa ceea ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de cremes
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 200 g amidon alimentar
  • 1500 ml lapte
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 200 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cremes:

Separi galbenusurile de albus.

 Amesteci galbenusurile cu 200 g zahar si 4 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spumoase.

 Adaugi amidonul si laptele, alternativ,  amestecand bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

 Pui amestecul la fiert la foc mic si amesteci pana cand crema se ingroasa si devine spumoasa.

 Stingi focul si bati albusurile spuma tare cu praful de sare, 100 g zahar si 1 plic de zahar vanilat.

 Adaugi albusurile batute, cate o lingura, amestecand usor, de jos in sus, pana cand se incorporeaza complet. Faci acest lucru atata timp cat crema este calda!

 Cu ajutorul formei pentru tort decupezi 2 cercuri din foile de cremes. Una dintre foi o asezi pe un platou si atasezi forma de toart.

 Torni jumatate din crema peste foaie si o asezi pe cea de a doua , peste care torni si restul de crema. Lasi sa se raceasca in forma.

 Cand crema s-a racit, indepartezi inelul formei de tort si decorezi cu frisca batuta, foaie sfaramata zi zahar pudra.

 Servesti totul presarat cu multa iubire, alaturi de cei dragi.

 

TIPS-URI

1

copilarie

2

cremes

RETETA IN IMAGINI

Tort cremes-0
Tort cremes-1
Tort cremes-2
Tort cremes-3
Tort cremes-4
Tort cremes-5
Tort cremes-6
Tort cremes-7
Tort cremes-8
Tort cremes-9
Tort cremes-10
Tort cremes-11
Tort cremes-12
Tort cremes-13
Tort cremes-14

COMENTARII (10)

Rocsi

Rocsi 1

11.03.2016, 19:33

Ce delicios!

mirela0911

mirela0911 1

11.03.2016, 19:46

Foarte bun! La multi ani!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

13.03.2016, 20:19

minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!