Tort Cristal cu vanilie

de -Miti- in Torturi, 21 Dec 2014 | 1661 vizualizari

 

Am incercat si eu un tort simplu, dar bun. Si care se prepara rapid.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 ouă
  • 3 linguri de apă fierbinte
  • 150 g zahăr
  • 1 lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker
  • 150 g făină
  • 2 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker
  • Sirop
  • 50 ml apa
  • 50 ml zahar pudra vanilat Dr Oetker
  • Crema
  • 1 pachet de crema de vanilie Dr Oetker
  • 250 ml lapte rece
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Decor
  • margarete Dr Oetker
  • ornamente colorate Dr Oetker
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cristal cu vanilie:

Preincalzim cuptorul.

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile si apa, alternativ. Punem si esenta de vanilie.

Amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste oua, amestecand cu o spatula cu miscari usoare, de sus in jos.

Turnam compozitia intr-o tava de 20 cm si dam la cuptor.

Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca la temperatura camerei.

Preparam crema si mixam laptele cu crema si esenta de vanilie.

Amestecam ingredientele pentru sirop.

Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in doua, insiropam si adaugam jumatate din crema. Restul de crema o folosim pentru acoperirea tortului si pentru ornat.

Se decoreaza cu margarete si se aplica pe margine ornamente colorate.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Cristal cu vanilie-0
Tort Cristal cu vanilie-1
Tort Cristal cu vanilie-2

COMENTARII (19)

Bunica 1

21.12.2014, 17:13

Minunat tort!

Gherca Daniela 1

21.12.2014, 17:19

Rocsi 1

21.12.2014, 21:23

Ce frumos si colorat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41