Tort crocant cu mere

de Mihaela11_jo in Prajituri, 11 Mai 2014 | 853 vizualizari

 

Pe aeroportul Henri Coanda ( cautand sa termin banii romanesti pe care ii mai aveam) am cumparat numarul de octombrie 2007 al revistei "Ioana" si la sectiunea ispititoarele prajituri cu mere am descoperit cea mai aromata prajitura cu mere pe care am pragatit-o vreodata.Aroma speciala se datoreaza biscutilor Amaretti; combinatia migdale amare-mere-scortisoara este deosebita.
Singura modificare pe care am facut-o a fost ca am marit cantitatea de scortisoara, deoarece asa ne place noua.

 

INGREDIENTE

  • 5 mere de marime medie ( cele mai bune sunt merele galbene, fiind mai fragede)
  • 25 g margarina
  • 4 linguri de zahar
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • Pentru baza:
  • 125 g faina
  • 50 g biscuiti Amaretto d’Italia
  • 75 g margarina moale, scoasa din timp de la frigider
  • 50 g de zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1/4 lingurita esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort crocant cu mere:

Baza

Se framanta faina, sarea si untul  intr-un aluat moale. Separat se amesteca biscuitii Amaretti zdrobiti cu zaharul ,esenta de rom si zaharul vanilinat si se adauga la aluat.

Intr-o forma cu peretii detasabili de 23 cm se aseaza hartie de copt pe baza; apoi se pune aluatul si se apasa bine cu ajutorul unei linguri.

Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in sferturi. Sferturile de mar astfel obtinute ,se feliaza cat mai subtiri si se aseaza peste aluat putin suprapuse. Se aseaza in cercuri concentrice , pornind de la exterior spre interior, pana se acopera complet aluatul. Margarina se topeste in cuptorul cu microunde si se ung merele cu ajutorul unei pensule de bucatarie. Se presara cele 4 linguri de zahar si apoi scortisoara macinata. Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se coace prajitura 40 de minute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Reteta originala recomanda 1/2 lingurita de scortisoara macinata.

RETETA IN IMAGINI

Tort crocant cu mere-0
Tort crocant cu mere-1
Tort crocant cu mere-2
Tort crocant cu mere-3
Tort crocant cu mere-4
Tort crocant cu mere-5
Tort crocant cu mere-6
Tort crocant cu mere-7
Tort crocant cu mere-8
Tort crocant cu mere-9
Tort crocant cu mere-10

COMENTARII (17)

Mihaela11_jo 1

12.05.2014, 23:50

Timea
Corinuta
Laly

Mihaela11_jo 1

12.05.2014, 23:59

Bya
Vladimir
Kleme
Dante
tiby
Cris am cumparat revista in 2007
Criss
Pushaa

robert_badica 1

14.07.2014, 20:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04