Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata

de leoflori in Torturi, 3 Iun 2009 | 59255 vizualizari

 

desert usor de facut si super ciocolatos

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat :
  • 60 gr. migdale pudra (eu am pus nuci)
  • 100 gr. zahar pudra (60+40)
  • 20 gr. cacao 4 albusuri,
  • 1 vf.sare;
  • eu am pus si 1/2 fiola esenta rom
  • Mousse de ciocolata alba :
  • 125 ml. frisca lichida
  • 250 gr. ciocolata alba
  • 300 gr.frisca batuta
  • 2 gr gelatina (1 foaie) eu am pus granulata, cca 3 gr si ceva
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 125 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr frisca batuta
  • 1 foaie gelatina
  • Mousse de ciocolata amaruie:
  • 125 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 110 gr frisca batuta
  • 1 foaie gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata:

Pt. blat : amestec migdalele/nucile macinate praf, cu 60 gr. zahar pudra + cacao. Bat albusurile spuma cu 40 gr.zahar pudra + vf.sare. Se toarna amestecul de migdale/nuci peste albusurile batute si se amesteca usor cu lingura/spatula. Punem in forma unsa cu unt si coacem 15 minute la 200 grade.


Mousseul de ciocolata alba : Gelatina se pune la inmuiat in apa, atat cat sa o acopere, timp de10 minute. Apoi se dizolva la bain-marie, nu se fierbe! La bain-marie se pun 125 frisca, se adauga si ciocolata alba rupta in bucati si se amesteca bine. Se lasa putin la racit, iar cand este calduta se adauga gelatina, se amesteca bine si se pune si frisca batuta. Se omogenizeaza si se toarna peste blat. Se da la rece cca 1 ora, ca sa se intareasca suficient pt.urmatorul strat de mousse.


Celelalte 2 mousse-uri se prepara la fel ca cel de ciocolata alba.


In jurul blatului se pune iar inelul formei de tort, prima este crema alba, se da la rece 1 ora, urmeaza crema cu lapte, iar la rece 1 ora si ultima crema amaruie, iar la rece pana la ornat. Eu am pus aschii de cioco alba + margelute decor. L-am imbracat in frisca pt. ca-mi ramasese mai multa, altfel l-as fi lasat asa "nud".

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata 3939
retete culinare - Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata 3940
retete culinare - Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata 3941
retete culinare - Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata 3942

COMENTARII (22)

Angelina_Elena 1

10.10.2011, 15:29

Minunat si delicios

mariaghe 1

16.12.2011, 09:22

Am o nelamurire: Frisca lichida este smantana pentru frisca? Pe cutie scrie doar grame, iar cea varsata se vinde la kg. Cum pot aprecia gramele in mililitri?

VERONICA2607 1

30.03.2012, 00:15

super tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!