Tort cu afine

de papabundetot in Torturi, 30 Iun 2013 | 4773 vizualizari

 

Un tort racoros si foarte usor de pregatit.Ideea mi-a venit in timp ce eram la piata si am vazut afinele si o gramada de alte fructe proaspete si delicioase. Fiind si foarte cald acest tort m-a scutit de a mai porni cuptorul dar am reusit totusi sa le ofer alor mei un desert bun si racoros…de vara

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 350 gr biscuiti simpli
  • 200 gr unt topit
  • Pentru crema:
  • 800 ml iaurt cu 0% grasimi
  • 500 gr afine proaspete
  • 200 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 8 foi de gelatina
  • 500 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine:

Blatul s-a facut foarte simplu si rapid, biscuitii i-am rupt bucati mici si i-am bagat in blender pentru a-i faramita, apoi am pus peste ei untul topit 30 secunde in cuptorul cu microunde si am amestecat pana cand s-a omogenizat totul. Am asezat blatul astfel obtinut in forma de tort, am nivelat si l-am bagat la frigider.

Pentru crema am pus intr-o cratita 200 gr zahar si 50-60 ml apa (am pus asa la ochi,nu am masurat) si am asezat cratita pe foc pana cand zaharul s-a topit si s-a format un sirop, am adaugat apoi afinele si am lasat la fiert. Am luat un blender de mana si am zdrobit afinele din cratita dar nu uniform as spune pentru ca imi doream ca atunci cand se va manca tortul sa se simta si fructele.

Cand afinele cu siropul de zahar au inceput sa fiarba am adaugat iaurtul si am mai lasat cateva minute pe foc. Intre timp intr-un castron cu apa rece am inmuiat foile de gelatina si apoi le-am adaugat peste compozitia care fierbea.

Am luat cratita de pe foc,am adaugat coaja rasa de la lamaie si am lasat-o la racit,iar mai apoi am amestecat-o cu frisca pe care am batut-o pana cand s-a intarit.

Toata aceasta compozitie am turnat-o mai apoi peste blatul de biscuiti si am dat totul la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa ce compozitia s-a intarit complet,am decorat tortul cu frisca si cateva afine.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici