Tort cu afine şi coacăze

de gaby_duceag in Torturi, 15 Iul 2012 | 2971 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 ouă
  • 200 gr zahăr
  • un vf. cuţit sare
  • o cană făină albă (cană cu capacitatea de 250 ml)
  • două linguri apă
  • două linguri ulei
  • un plic zahăr vanilat

Umplutură şi ornat

  • 600 ml friscă lichidă
  • 600 ml smânână pentru frişcă
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 250 gr coacăze roşii
  • 250 gr afine
  • 4 linguri zahăr
  • două linguriţe amidon alimentar
  • 20 gr gelatină
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine şi coacăze:

Blat.

Punem într-un bol ouăle împreună cu praful de sare şi zahărul şi mixăm pentru cel puţin 15 minute.

Când obţinem un amestec omogen, cremos şi fin adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt şi zahărul vanilat şi amestecăm uşor. Adăugăm apa şi uleiul şi omogenizăm.

Într-o formă pentru tort cu diametrul de 24 cm., tapetată cu ulei şi făină, turnăm amestecul şi nivelăm uşor. Introducem tava în cuptorul preîncălzit şi coacem la foc mic până ce blatul trece proba cu scobitoarea.

Lăsăm la răcit.

Cremele.

Mixăm frişca împreună cu smântâna şi zahărul pudră.

În două crăticioare punem fructele împreuna cu două linguri de zahăr (căte două în fiecare, puteţi pune şi 3 , depinde cât de dulci sunt fructele) şi băgăm blenderul. Pasăm bine. Dacă vă deranjeză sâmburii treceţi amestecurile printr-o sită cu ochiuri mai mari, pe mine nu m-au deranjat :p.

Punem gelatina la hidratat in 60 ml apă rece.

Punem în ambele crăticioare cu fructe câte o linguriţă de amidon , omogenizăm şi le punem la foc. Lăsăm să dea 2-3 clocote fiecare. Oprim focul şi împarţim în mod egal gelatina în ambele vase. Amestecăm până la diluare şi lăsăm să se răcească (complet).

Când sunt reci ambele compoziţii adăugăm câte 400 ml frişcă mixată (400 gr. vor rămâne pentru ornat)
. Omogenizăm uşor.

Asamblare.

Tăiem blatul în două, pe orizontală. Aşezăm primul blat pe un platou (sau îl lăsăm pe fundul detaşabil al inelului pentru tort ). Montam inelul imprejurul lui şi alternăm cremele punând câte două linguri din fiecare (punem două linguri mousse cu afine, deasupra lor două linguri cu mousse de coacăze, apoi iar două linguri mousse cu afine şi tot aşa până terminăm ambele compoziţii, vom obţine un aspect marmorat şi vom intercala aromele) .

Aşezăm al doilea blat şi dăm tortul la rece pentru câteva ore . Eu l-am lăsat peste noapte.

Scoatem , desprindem cu vârful unui cuţit ascuţit marginile de inelul tortului şi scoatem uşor. Ornăm cu frişca rămasă şi fructe, după preferinţe.

Amestecurile cu fructe pot varia, putem face combinaţii după cum dorim, fie banane (nu mai dăm în clocot bananele, că nu e cazul, dar diluăm gelatina pe baie de abur)şi mure, zmeură şi ananas, fie combinăm un mousse de fructe cu unul de ciocolată.

Sursa de inspiraţie.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu afine şi coacăze-0
Tort cu afine şi coacăze-1
Tort cu afine şi coacăze-2

COMENTARII (38)

DIANA B 1

28.07.2012, 14:15

Mie una nu-mi place ... ce-i asta , ha ? arata ca de covorul rosu , hmmmmmmmm

Lia_ 1

13.04.2014, 20:18

pe asta nu il stiam. apetisant, frumos, luminos

Krystyan Trendy 1

07.05.2014, 10:14

ce dragut tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04