Tort cu afine si lamaie

de Zamfira in Torturi, 30 Dec 2013 | 984 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 600 g branza de vaci
  • 500 ml frisca
  • 600 g afine
  • 2 lamai
  • 6 linguri zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine si lamaie:

Pregatirea blatului:

Amestecam cu mixerul 6 galbenusuri cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine deschisa la culoare (ca o maioneza groasa). Batem spuma (nu foarte tare) 6 albusuri cu un praf de sare. Omogenizam galbenusurile cu spuma de oua si faina amestecata cu praful de copt in asa fel incat sa nu spargem spuma, cu miscari usoare de jos in sus.

Tapetam cu hartie pentru copt o tava de tort cu margine detasabila. Turnam compozitia in tava si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 C, la foc mediu, 20 minute. Facem proba cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit scoatem blatul din forma si il taiem in doua.

Pregatirea cremei:

Batem frisca tare si punem 200 ml deoparte pentru crema de afine, 200 ml pentru crema de lamaie si 100 ml pentru decor.

Adaugam la cele doua tipuri de creme cate 300 g branza de vaci si cate 3 linguri de zahar pudra. In prima crema adaugam afine (450 g) si omogenizam bine ingredientele. La a  doua crema adaugam coaja de la 1 1/2 lamaie si putina zeama de lamaie (1 lingurita) si omogenizam bine ingredientele.

Pentru decor am pastrat aproximativ 150 g afine intregi, pe acestea le punem deasupra tortului. 3-4 linguri de afine vor fi pisate si amestecate cu 100 ml frisca pentru a orna tortul.

Peste primul blat punem toata crema de afine, asezam si al doilea blat, ungem toata suprafata torului cu crema de lamaie. Decoram cu afine intregi si crema spuma din frisca si afine pisate.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287359
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287360
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287361
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287362
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287363
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287364
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287365
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287366
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287367
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287368
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287369
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287370
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287371
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287372
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287374
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287375
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287376
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287764
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287766
retete culinare - Tort cu afine si lamaie 287768

COMENTARII (25)

Irina 1

30.12.2013, 21:29

Bun, bun, bun!

laura_n 1

02.01.2014, 13:22

demential!

Zamfira 1

02.01.2014, 13:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L