Tort cu afine si mure

de _Alina_ in Torturi, 22 Sep 2012 | 1595 vizualizari

 

Dragilor va invit la o felie generoasa de tort. Pe acesta l-am facut undeva pe la inceputul lunii august cu ocazia reintalnirii rudelor de la Bucuresti. Nu l-am facut foarte dulce deoarece unele persoane au
probleme cu glicemia :D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolata
  • 40 g unt nesarat
  • 8 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 8 g praf de copt
  • 1 lg esenta rom

Crema:

  • 500 g iaurt
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 40 picaturi indulcitor natural
  • 10 g gelatina
  • 1 cana de afine
  • 1 cana de mure

Sirop:

  • 1 1/2 lg sirop de capsune dizolvat in 300-350 ml apa

Decor:

  • 200 g ciocolata topita cu 3 lg de lapte
  • 1 nectarina feliata
  • 200 ml de frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine si mure:

Blat:

 1. Topiti ciocolata impreuna cu laptele si untul pe baie de abur.

 2. Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti cu o cana de zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar.

 3. Turnati compozitia de la pasul 1 in galbenusuri si amestecati. Cerneti faina  si praful de copt in compozitie, adaugati si esenta de rom si mixati bine.

 4. Puneti mixul de la pasul 3 in albusuri si omogenizati cu o paleta de jos in sus.

 5. Turnati compozitia intr-o tava (26 cm) tapetata cu hartie de copt si dati in cuptorul preincalzit primele 5 min la 220 °C, reduceti apoi focul la 190 °C si mai lasati 50 min. Verificati totusi cu o scobitoare ;) si daca mai e nevoie mai lasati.

Pentru crema bateti smantana pana capata consistenta. Amestecati cu iaurtul, indulcitorul si cu gelatina hidratata (conform instructiunilor de pe ambalaj).

Asamblare

 Dupa ce s-a racit complet taiati blatul in 4. Pregatiti tava in care ati copt blatul, punand folie stretch. Puneti in tava primul blat, insiropati, puneti un strat de crema si 1/2 din cantitatea de afine, deasupra lor mai puneti putina crema. 

Puneti al doilea blat deasupra, insiropati, puneti putina crema, un strat  de mure si incheiati cu crema. Continuati pana terminati cu blaturile. Dati la frigider minim 4 ore, ideal pana a 2-a zi.

 Rasturnati tortul pe un platou si apucati-va de ornat :P Eu am intins ciocolata topita intr-un mod mai neglijent, iar pe margine am pus frisca batuta... Cu frisca de pe margine am cam dat-o in bara :D pentru ca nu mai capata consistenta am decis sa-i adaug 2 lgt de amidon.... BAAAD IDEEA... La gust e buna dar aspectul e putin rugos :D Faceti o floricica din felii de nectarina.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu afine si mure 178703
retete culinare - Tort cu afine si mure 178704
retete culinare - Tort cu afine si mure 178705

COMENTARII (31)

Rux 1

22.09.2012, 20:59

O ce frumusete delicioasa!

diaconta 1

23.09.2012, 12:33

fix pe placul meu
iar sectiunea e super

adry88 1

23.09.2012, 15:25

un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D