Tort cu afine si mure

de _Alina_ in Torturi, 22 Sep 2012 | 4642 vizualizari

 

Dragilor va invit la o felie generoasa de tort. Pe acesta l-am facut undeva pe la inceputul lunii august cu ocazia reintalnirii rudelor de la Bucuresti. Nu l-am facut foarte dulce deoarece unele persoane au
probleme cu glicemia :D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolata
  • 40 g unt nesarat
  • 8 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 8 g praf de copt
  • 1 lg esenta rom

Crema:

  • 500 g iaurt
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 40 picaturi indulcitor natural
  • 10 g gelatina
  • 1 cana de afine
  • 1 cana de mure

Sirop:

  • 1 1/2 lg sirop de capsune dizolvat in 300-350 ml apa

Decor:

  • 200 g ciocolata topita cu 3 lg de lapte
  • 1 nectarina feliata
  • 200 ml de frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine si mure:

Blat:

 1. Topiti ciocolata impreuna cu laptele si untul pe baie de abur.

 2. Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti cu o cana de zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar.

 3. Turnati compozitia de la pasul 1 in galbenusuri si amestecati. Cerneti faina  si praful de copt in compozitie, adaugati si esenta de rom si mixati bine.

 4. Puneti mixul de la pasul 3 in albusuri si omogenizati cu o paleta de jos in sus.

 5. Turnati compozitia intr-o tava (26 cm) tapetata cu hartie de copt si dati in cuptorul preincalzit primele 5 min la 220 °C, reduceti apoi focul la 190 °C si mai lasati 50 min. Verificati totusi cu o scobitoare ;) si daca mai e nevoie mai lasati.

Pentru crema bateti smantana pana capata consistenta. Amestecati cu iaurtul, indulcitorul si cu gelatina hidratata (conform instructiunilor de pe ambalaj).

Asamblare

 Dupa ce s-a racit complet taiati blatul in 4. Pregatiti tava in care ati copt blatul, punand folie stretch. Puneti in tava primul blat, insiropati, puneti un strat de crema si 1/2 din cantitatea de afine, deasupra lor mai puneti putina crema. 

Puneti al doilea blat deasupra, insiropati, puneti putina crema, un strat  de mure si incheiati cu crema. Continuati pana terminati cu blaturile. Dati la frigider minim 4 ore, ideal pana a 2-a zi.

 Rasturnati tortul pe un platou si apucati-va de ornat :P Eu am intins ciocolata topita intr-un mod mai neglijent, iar pe margine am pus frisca batuta... Cu frisca de pe margine am cam dat-o in bara :D pentru ca nu mai capata consistenta am decis sa-i adaug 2 lgt de amidon.... BAAAD IDEEA... La gust e buna dar aspectul e putin rugos :D Faceti o floricica din felii de nectarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

RuxyRux 1

22.09.2012, 20:59

O ce frumusete delicioasa!

diaconta 1

23.09.2012, 12:33

fix pe placul meu
iar sectiunea e super

adry88 1

23.09.2012, 15:25

un deliciu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Carrot cake (tort morcovi)