Tort cu alune

de madi_marin in Torturi, 4 Noi 2010 | 6668 vizualizari

 

Episodul 8 al serialului ,,Torturi cadou,,. E facut special pentru colega mea, care maine implineste 31 de ani. La multi ani, Ileana!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic praf Creme Ole de cioco de la Dr. Oetker
  • Blat 2 (idee de la Miha):
  • 2 oua
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu ulei
  • 2 linguri cu faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g alune de padure prajite si macinate
Creme :
  •  1 plic Crema de vanilie Dr. Oetker  
  • 1 plic Crema de ciocolata, trufe si rom Dr. Oetker   
Sirop :
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cu miere
  • esenta de rom
  • esenta de cafea
  • apa
Ornament :
  • discuri ondulate de ciocolata cu alune
  • sticksuri de ciocolata cu crema de menta
 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu alune:

Se prepara primul blat: se bat albusurile cu zaharul foarte bine , apoi se adauga pe rand galbenusurile  si praful de crema. Se mixeaza bine . Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit cam 25 minute. Se da la racit.

Se prepara in aceeasi tava blatul al doilea : se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga apoi uleiul, praful de copt, faina si alunele macinate. Se amestec bine si se coace tot vreo 25 minute la foc potrivit. Se da la racit.

Cremele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.

Siropul : se caramelizeaza zaharul cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga mierea, esentele si apa si se lasa sa mai fiarba putin. Se lasa sa se racoreasca.

Asamblare : blat 1 insiropat / crema alba/ blatul 2 insiropat / crema de ciocolata, trufe si rom. Se orneaza cu discurile ondulate si sticksurile cu crema de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

madi_marin 1

07.11.2010, 14:04

ionix....crede-ma ca am emotii de fiecare data....si stau cu grija....daca nu e ok din cine stie ce motiv ?....

Bucataras Medi 1

07.11.2010, 16:42

la multi ani,ileana ! si felicitari madi!.................te voi anunta cand este ziua mea , cine stie ,poate primesc si eu cadou un asemenea tort....................

madi_marin 1

07.11.2010, 16:45

medi.....cum mare drag ti-as face cadou ceva bun.....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu portocale