Tort cu ananas

de ela in Torturi, 9 Mar 2014 | 1101 vizualizari

 

am vrut un tort rosu,dar a iesit roz )))...culoarea tortului are mai multe nuante in poze,in functie de locul unde le-am facut,in casa,la soare sau la umbra....)))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4oua
  • 2linguri zahar brun
  • 2linguri zahar alb
  • 4linguri faina
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • 1praf de sare
  • colorant alimentar
  • CREMA:
  • 1cutie mica conserva ananas bucati
  • 200ml smantana pentru frisca
  • 250gr crema mascarpone
  • 100gr zahar pudra
  • 1plic intaritor de frisca
  • DECOR:
  • 700ml frisca lichida
  • 1plic intaritor frisca
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas:

Punem ananasul la scurs intr-o sita.

Mixam albusurile cu un praf de asre,pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul,batand bine dupa fiecare lingura de zahar.Incorporam si galbenusurile,apoi faina amestecata cu praful de copt.Adaugam colorant alimentar dupa preferinte si omogenizam bine.Punem intr-o forma termorezistenta si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana este copt blatul.Facem testul cu scobitoarea si nu deschidem cuptorul in primele 20minute(cum am facut eu si s-a lasat blatul(( )..Scoatem si lasam sa se raceasca inainte de a scoate din forma.Taiem blatul in doua.

Batem cateva clipe crema mascarpone cu zaharul pudra,Separat,batem smantana pentru frisca cu intaritorul de frisca,apoi incorporam crema mascarpone si 3linguri zeama de compot de ananas  si colorantul si mai batem cateva clipe.Insiropam.

Batem frisca cu intaritorul de frisca si colorant alimentar si decoram dupa gust.

Insiropam primul blat cu zeama de compot,apoi ungem cu crema,punem deasupra bucati de ananas si deasupra punem al doilea blat,presand usor cu mainile.

 

TIPS-URI

1

se poate folosi doar zahar alb

2

nu este obligatoriu sa punem colorant

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ananas 302673
retete culinare - Tort cu ananas 302675
retete culinare - Tort cu ananas 302676
retete culinare - Tort cu ananas 302677
retete culinare - Tort cu ananas 302678
retete culinare - Tort cu ananas 302679
retete culinare - Tort cu ananas 302680
retete culinare - Tort cu ananas 302681
retete culinare - Tort cu ananas 302682
retete culinare - Tort cu ananas 302684
retete culinare - Tort cu ananas 302695
retete culinare - Tort cu ananas 302696
retete culinare - Tort cu ananas 302697
retete culinare - Tort cu ananas 302698
retete culinare - Tort cu ananas 302699
retete culinare - Tort cu ananas 302700
retete culinare - Tort cu ananas 302701
retete culinare - Tort cu ananas 302702
retete culinare - Tort cu ananas 302703
retete culinare - Tort cu ananas 302704
retete culinare - Tort cu ananas 302705
retete culinare - Tort cu ananas 302706
retete culinare - Tort cu ananas 302730
retete culinare - Tort cu ananas 302747
retete culinare - Tort cu ananas 302752
retete culinare - Tort cu ananas 302753
retete culinare - Tort cu ananas 302754
retete culinare - Tort cu ananas 302756

COMENTARII (27)

Constelatialeu 1

10.03.2014, 17:06

De unde ai luat tu ananas rosu-roze?

elucubratiiculinare 1

10.03.2014, 19:38

ce inimioara dragalasa

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55