Tort cu ananas caramelizat

de Valclaudia in Torturi, 30 Mar 2014 | 2116 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 6 linguri de apa minerala
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 15 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • o mana fructe Goji (uscate)
  • 100 gr. ciocolata alba cu alune si orez expandat (maruntita cu cutitul)
  • Suplimentar:
  • 1 ananas
  • zeama de la 1 lamaie
  • 250 gr. zahar pentru caramelizat
  • 50 gr. stafide
  • 2 bucati rahat
  • 50 gr. miez de nuca (de preferat jumatati intregi)
  • 250 ml frisca vegetala (hulala)
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas caramelizat:

Curatam ananasul si il taiem felii / rondele groase de 1cm.

Intr-o cratita incapatoare punem 250 gr. zahar, scurgem zeama de la 1 lamaie si asezam rondelele de ananas.

Dam cratita la cuptor la temperatura ridicata (200 grade) timp de 20 minute sa se caramelizeze zaharul si sa se inmoaie feliile de ananas. Inainte cu 5 minute de scurgerea acestui timp scoatem gu grija cratita din cuptor, asezam stafide, bucatele de rahat si mieji de nuca in spatiile libere si mai dam la cuptor inca 5 minute.

In timp ce se caramelizeaza ananasul preparam blatul:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.

Folosind mixerul,galbenusurile se amesteca cu alte 5 linguri de zahar tos si praful de copt pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apa minerala si incorporam pe rand,faina si spuma de albusuri (cate o lingura de faina, apoi una de albusuri, si tot asa pana epuizam intreaga cantitate).

La aceasta operatie folosim o lingura de lemn. La final incorporam bucatelele de ciocolata alba si fructele Goji.

Scoatem cratita din cuptor, turnam amestecul de blat si lasam tortul sa se coaca la temperatura potrivita pana trece testul scobitorii (cam 40 minute).

Dupa ce s-a copt, il rasturnam urgent pe un platou, pentru a evita intarirea caramelului dupa scoaterea din cuptor.

Topim intr-o craticioara 100 gr. ciocolata amaruie in 50 ml frisca lichida si decoram suprafata tortului dupa preferinta.

Topim cealalta tabla de ciocolata amaruie in alte 50 ml frisca, o lasam la racorit,apoi o dam putin la frigider sa se raceasca complet.

Batem restul de frisca cu mixerul, incorporam ciocolata topita si ornam tortul cu crema obtinuta si visine din visinata dupa bunul plac.

Pana in momentul servirii pastram tortul la rece.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ananas caramelizat 307468
retete culinare - Tort cu ananas caramelizat 307469
retete culinare - Tort cu ananas caramelizat 307470
retete culinare - Tort cu ananas caramelizat 307471
retete culinare - Tort cu ananas caramelizat 307472
retete culinare - Tort cu ananas caramelizat 307473
retete culinare - Tort cu ananas caramelizat 307474
retete culinare - Tort cu ananas caramelizat 307475
retete culinare - Tort cu ananas caramelizat 307476
retete culinare - Tort cu ananas caramelizat 307477
retete culinare - Tort cu ananas caramelizat 307478
retete culinare - Tort cu ananas caramelizat 307479
retete culinare - Tort cu ananas caramelizat 307480
retete culinare - Tort cu ananas caramelizat 307481

COMENTARII (18)

- TABITA - 1

30.03.2014, 21:48

Satisfyyourcravings 1

31.03.2014, 13:23

Ohhh, ce buuun!

anca_rm 1

31.03.2014, 15:58

wow cat de bun trebuie sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: