Tort cu ananas, ciocolata si physalis

de nico15 in Torturi, 7 Ian 2013 | 1905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 120 g de zahar
  • 1 plic zahar vanilat Burbon
  • 70 g de faina
  • 70 g de amidon
  • 25-30 g de cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 1 cutie de compot de ananas(aproximativ 800 g)
  • 40 g de gelatina
  • 500 g de mascarpone
  • 250 g de smantana
  • 1 lamaie
  • 120 g de zahar
  • 200 g de smantana lichida pentru frisca
  • Décor:
  • 100-150 g de ciocolata
  • 6-8 fructe de physalis
  • 6-8 rondele de ananas
  • 15-20 de bucati de piscoturi
  • 100-150 ml de sampanie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas, ciocolata si physalis:

Se va cerne: faina, amidonul, praful de copt si cacaoa. Se separa ouale si se va bate spuma tare albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si zaharul vanilat continuand amestecarea. Scoatem spuma batuta bine si o transferam intr-un bol de sticla, vom adauga rand pe rand galbenusurile amestecand bine dupa incorporarea fiecaruia.

Dupa acea adaugam ingredientele uscate(faina si celelalte pe care le-am cernut in prealabil) peste cele umede. Se va amesteca de jos in sus cu o spatula pentru a iesi un blat aerat si pufos. Dupa aceea punem intr-o forma circulara de tort, tapetata in prealabil si dam la cuptor 30 de minute la temperatura de 180°C.

Pentru crema, se inmoaie gelatina in compot(aproximativ 300-400 ml) dupa 15 minute o vom pune la bain-marie. Mixam branza mascarpone cu smantana, zaharul si zeama de lamaie. Dupa aceea adaugam gelatina incet in fir subtire peste si omogenizam. Taiem si ananasul cubulete potrivite sau daca va este mai usor il blendati si il adaugati in crema. Dupa aceea introducem la frigider pentru 20 de minute.

Batem la robot smantana pentru frisca si cand aceasta se intareste o vom adauga si pe ea in crema dupa expirarea celor 20 de minute. Dupa ce am incorporat si ultimul element in crema.

Dupa aceea procedam in felul urmator, scoatem blatul de tort din forma scoatem hartia de copt, asezam la loc blatul si adaugam crema deasupra si dam la frigider pentru minim trei ore.
Verificam dupa expirarea timpului si daca este perfect stratul de crema putem trece la decorarea acestuia dupa cum urmeaza, rupem piscoturile in doua si le vom trece prin sampanie punandu-le pe partea laterala a tortului, dupa ce am terminat aceasta operatiune, punem ciocolata la topit la bain-marie, dupa ce se va topi o lasam la racit putin, dupa care vom desena diferite forme cu ciocolata pe tortul rezultat. La final adaugam rondele de ananas si fructele de pisalis.

Pofta Buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ananas, ciocolata si physalis-0
Tort cu ananas, ciocolata si physalis-1

COMENTARII (6)

Lau

Lau 1

08.01.2013, 14:44

la multi ani

nico15

nico15 1

08.01.2013, 18:25

Va imbratisez cu mare drag.

MIUTA

MIUTA 1

10.01.2013, 21:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!