tort cu ananas si nuci

de lilik in Dulciuri, 4 Oct 2010 | 5035 vizualizari

 

e prima data cand fac si sunt f multumita de rezultat...asa ca va impartasesc si voua aceasta minunata reteta...

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 200 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 3 oua
  • 4-5 linguri sirop de ananas
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura suc de lamaie,un praf de sare

pt ornat:

  • 1 cutie de ananas
  • miez de nuca
  • 30 gr unt
  • 50 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort cu ananas si nuci:

batem untul moale cu zaharul pana devine k o crema,apoi adaugam kte unul galbenusurile(separam de albusuri).adaugam siropul de ananas si sucul de lamaie apoi faina cernuta cu praful de copt.batem albusurile spuma cu praful de sare,apoi le adaugam la compozitie amesecand de sus in jos .intr-o tava rotunda punem hartie si asezam feliile de ananas si miezul de nuca(nemacinat)printre ananas.varsam compozitia obtinuta deasupra si dam la cuptorul preancalzit la 180° pt cca 50 min(facem testul cu scobitoarea dupa 40 min).

cand e gata o rasturnam pe o farfurie si presaram zaharul(50 gr)si punem bucatele de unt.o mai punem cateva min(2-3 min)in cuptor sa se coloreze putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "tort cu ananas si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Dana Cristea - pusikmea 1

08.10.2010, 18:28

fain, am facut si eu cand am participat cu echipa de pe bucatars la concursul Dr Oetker, doar ca era de la ei...ala nu a fost prea stralucit la gust, insa asta fiind de casa cred ca e mai bunhttp://www.bucataras.ro/retete/9689/tort-cu-nuca-si-ananas.html...ete si tortu meu

lilik 1

08.10.2010, 19:24

e f bun si se topeste in gura(modestie na) si am vazut si tortuletul tau

ioanalf 1

21.04.2011, 00:35

e tortul meu preferit, eu in gaurica de la ananas pn cirese din alea caramelizate ptr cocktail , asa sa dau un pic de culoare dar evit sa fac tortul asta, acum 2 saptamani am batut recordul facut si mancat in 4 ore

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu dragoste