Tort cu aroma de migdale

de mamaieelena in Torturi, 15 Ian 2011 | 1485 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4linguri faina ( cu varf)
  • 2 linguri ulei

Crema

  • 500gr.mascarpone
  • 4 linguri zahar pudra
  • 250 ml. frisca lichida
  • 1si1/2 lingura cacao

Glazura:

  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cacao
  • 2 lingurite zahar pudra

Siropul:

  • 200 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 flacon esenta de migdale

           

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de migdale:

Se pregateste blatul ca sa aiba timp pentru racire,

se separa albusul de galbenus si se bat albusurile spuma cu mixerul ,

se adauga galbenusurile pe rand ,uleiul si la sfarsit faina amestecandu-se cu lingura ,

Se pune intr-o tava pe care am pus hartie de copt si se pune la cuptorul deja incalzit la 200 grade aproximativ 30 minute.

In timp ce sta in cuptor blatul ne ocupam  de crema,

intr-un bol punem mascarpone cu zaharul si-l amestecam energic; dupa aceea adaugam si cacaua si la sfarsit frisca care in prealabil a fost batuta cu mixerul,

Cand blatul este deja rece se insiropeaza(siropul se face punand la fiert zaharul apa si esenta la sfarsit)

siropul trebuie sa fie rece. dupa aceea se pune crema si deasupra jumatate din frisca lichida se bate cu zaharul si asa alba se pune peste crema iar cealalta jumatate se bate deasemeni dar cu cacao si se orneaza.

Pe deasupra am pus fulgi de migdale si am ras ciocolata.

Pofta buna, 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu aroma de migdale 78163
retete culinare - Tort cu aroma de migdale 78164
retete culinare - Tort cu aroma de migdale 78165

COMENTARII (21)

jolygina 1

18.01.2011, 18:28

mama da ce tort mare cu ce ocazie ,mai e si pentru noi ,

mamaieelena 1

18.01.2011, 20:08

pentru voi sigur mai am si daca nu voi face

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:34

fffffffffff buuuuuuuuuuuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L