Tort cu aroma de migdale

de mamaieelena in Torturi, 15 Ian 2011 | 3331 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4linguri faina ( cu varf)
  • 2 linguri ulei

Crema

  • 500gr.mascarpone
  • 4 linguri zahar pudra
  • 250 ml. frisca lichida
  • 1si1/2 lingura cacao

Glazura:

  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cacao
  • 2 lingurite zahar pudra

Siropul:

  • 200 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 flacon esenta de migdale

           

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de migdale:

Se pregateste blatul ca sa aiba timp pentru racire,

se separa albusul de galbenus si se bat albusurile spuma cu mixerul ,

se adauga galbenusurile pe rand ,uleiul si la sfarsit faina amestecandu-se cu lingura ,

Se pune intr-o tava pe care am pus hartie de copt si se pune la cuptorul deja incalzit la 200 grade aproximativ 30 minute.

In timp ce sta in cuptor blatul ne ocupam  de crema,

intr-un bol punem mascarpone cu zaharul si-l amestecam energic; dupa aceea adaugam si cacaua si la sfarsit frisca care in prealabil a fost batuta cu mixerul,

Cand blatul este deja rece se insiropeaza(siropul se face punand la fiert zaharul apa si esenta la sfarsit)

siropul trebuie sa fie rece. dupa aceea se pune crema si deasupra jumatate din frisca lichida se bate cu zaharul si asa alba se pune peste crema iar cealalta jumatate se bate deasemeni dar cu cacao si se orneaza.

Pe deasupra am pus fulgi de migdale si am ras ciocolata.

Pofta buna, 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

jolygina 1

18.01.2011, 18:28

mama da ce tort mare cu ce ocazie ,mai e si pentru noi ,

mamaieelena 1

18.01.2011, 20:08

pentru voi sigur mai am si daca nu voi face

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:34

fffffffffff buuuuuuuuuuuuun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru MAMA