Tort cu aroma de toamna

de Bunica in Torturi, 8 Noi 2011 | 2204 vizualizari

 

La multi ani! pentru toti bucatarasii care poarte numele Sf. Arhangheli Mihail siGavriil pe care ii sarbatorim astazi cat si celor apropiati lor.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 3 oua
  • 3linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca 
  • Crema 1:
  • 250 g. dulceta de gutui 
  • 200 ml. smantana de frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic intaritor frisca  
  • Crema 2:
  • 150 g. peltea de gutui
  • 1 plic gelatina
  • Sirop:
  • sirop din compotul de gutui
  • Glazura:
  • 200ml. smantana pentru frisca 
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic intaritor  frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de toamna:

Blatul:

Se mixeaza albusul de la cele 3 oua cu zaharul pana stau pe teluri,se adauga galbenusurile , apoi cele 3 linguri cu nuca si faina amestecandu-se usor de jos in sus. Intreaga compozitie se toarna intr-o forma cu marginile detasabile. Forma poate fi unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit timp de 35-40 min. sau  cand incepe sa se rumeneasca se face testul cu scobitoarea.

Cat blatul sta la copt se pregateste frisca:smantana se bate cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca circa8-10 min.

Cand blatul este copt se lasa sa se raceasca in forma, apoi se scoate ,se taie in 3 parti.

Crema1: 250 g. duceata de gutui se mixeaza bine si se amesteca impreuna cu frisca.

Crema 2: va pun putin la munca si va rog sa cautati PELTEA DE GUTUI in retetele mele. 150g. peltea am pus-o pe foc si am inmuiat-o putin. Separat am pus la inmuiat gelatina. Am pus gelatina peste pletea si am tinut-o pe foc pana s-a topit gelatina. Am lasat sa se raceasca putin si apoi am introdus vasul in congelator pentru 15-20 min.

Siropul: pentru insiropat se foloseste sirop din compotul de gutui.

Asamblare: o parte din blat se insiropeaza , se pune crema 1, blatul urmator, sirop si crema de peltea, al treilea blat +sirop. Ornarea ramane la dorinta fiecareia.

 

TIPS-URI

1

Nuca poate fi inlocuita cu migdale sau alune.

2

Crema de peltea este practic un jeleu de gutui.

3

Pentru ornare am caramelizat 3 linguri de zahar si am facut diferite figurine.Zaharul ars l-am turnat pe o hartie de copt uns cu f. putin ulei.  

RETETA IN IMAGINI

Tort cu aroma de toamna-0
Tort cu aroma de toamna-1
Tort cu aroma de toamna-2
Tort cu aroma de toamna-3
Tort cu aroma de toamna-4
Tort cu aroma de toamna-5
Tort cu aroma de toamna-6
Tort cu aroma de toamna-7

COMENTARII (28)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:39

yammy ce buuuun

Rux

Rux 1

16.11.2011, 17:33

Bunica!!! Arata perfect pentru gustul meu

nilgun

nilgun 1

30.03.2013, 15:22

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!