Tort cu aroma de trandafir

de Bunica in Torturi, 9 Feb 2014 | 33875 vizualizari

 

Este un tort delicios!Cand am auzit pentru prima data de el am spus din start :trebuie sa-l incerc!Este o reteta foarte veche pastrata si data mostenire fetelor din familie, de o doamna din Focsani.Dar, uite ca a ajuns si la mine,care nu fac parte din familia respectiva.

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri dulceata de trandafir
  • 3 linguri zahar pentru caramelizat
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100g. smantana grasa
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • o lingura de zahar cu petale de trandafir
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de trandafir:

Pentru inceput caramelizam 3 linguri de zahar in cratita pe care o vom folosi.

Zaharul il caramelizam la foc mic pentru a evita arderea.Sfat!Nu plecati de langa aragaz!!!

Cu zaharul caramelizat tapetam peretii si fundul cratitei.Lasam la racit.

Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare,adugam apoi zaharul lingura cu lingura si mixam pana devine o bezea ferma(daca intorci vasul cu susul in jos nu curge).

Scoatem telurile si adaugam cele 3 linguri dulceata de treandafir putin cate putin amestecand usor cu o paleta de jos in sus .

Compozitia obtinuta se toarna in cratita tapetata cu zaharul ars.

Cratita se pune in alta cratita mai mare cu apa fierbinte in ea.

Dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 30-35 minute.Se face testul cu scobitoarea.

Cand este copt inchidem focul d,deschidem usa cuptorului si-l lasam sa se raceasca in cuptor.

Cand este bine racit se scoate cratita cu blatul si se rastoarna pe platou,punand platoul deasupra si intorcand cu o miscare energica.

Daca are  mult sirop de zahar ars ,acesta se absoarbe cu un servetel.

Frisca se bate cu mixerul.In ea am pus o lingura de zahar cu petale de trandadir luat din Germania.

Se orneaza cu frisca dupa bunul plac .

TIPS-URI

1

pentru aceasta cantitate am folosit o cratita cu diametrul de 22 cm.

2

Dupa ce am vazut ca se rumeneste frumos ,am dat focul la 150 grade.

3

Inainte de a-l rasturna putem pune deasupra piscoturi,care prin rasturnare vin dedesubt.

4

Am pus putin sirop pe platou,ca sa va arat ca NU asa trebuie sa fie,ci ca pe farfurie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

Ligia Bxl 1

07.06.2014, 10:42

immm ce aromeee buni dar ce facem cu smantana grasa?

reisnaor_2006 1

08.01.2015, 01:30

Ce bun este

Lia_ 1

10.02.2015, 16:31

TORT VEDETA. BRAVO

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de trandafir