Tort cu aroma de trandafir

de anca_rm in Torturi, 22 Oct 2014 | 965 vizualizari

 

Un tort care mi-a atras atentia de cum l-am vazut postat pe Bucataras de Bunica . Apoi
l-a incercat Gabi si Miha si trebuia sa-l incerc si eu. Este demential de aromat si gustos.
Daca aveti o mana buna la ornat puteti scoate din el un tort foarte frumos si potrivit
pentru orice ocazie .

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • Spuma de trandafir
  • 6 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri dulceata de trandafir
  • Frisca
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • Extra :
  •   3 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de trandafir:

Blat.

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile apoi adaugam zaharul si mixeaza pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile, faina si uleiul si omogenizam cu miscari de sus in jos. . Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort cu diametru de 20 cm pe care am pregatit-o in prealabil . Nivelam si punem tava in cuptorul incins cam 20-30 minute , pana trece testul. Cand s-a copt il scoatem si il lasam la racit.

Spuma de trandafir.

Intr-o forma rotunda care are acelasi diametru cu forma in care am copt baltul (20 cm) caramelizam 3 linguri de zahar. Cand zaharul devine lichid si are culoare caramelului tapetam fundul si peretii vasului cu caramelul obtinut. Albusurile le mixam spuma foarte tare cu putina sare intr-un vas , adaugam zaharul si mixam pana la dizolvare complete .

Adaugam si dulceata de trandafiri ( se poate folosi si alte dulceata : piersici , caise, sau orice alta aroma doriti sa aiba ) Turnam compozitia de albusurile in forma tapetata cu zaharul caramelizat si dam la cuptor pentru 20-30 minute . Cand este coapta spuma oprim focul si mai lasam in cuptor cam 15 minute sa raceasca. Vom pune blatul peste spuma si cu o miscare rapida vom rasturna pe un platou totul . Batem frisca tare , eu in jumate din frisca am adaugat o lingura de dulceata de trandafiri si am obtinut o culoare rozalie , iar cealalta jumate am lasat-o alba. Ornam tortul si dam la rece pana cand se serveste.

 

 

TIPS-URI

1

bateti bine albusurile

2

in loc de dulceata de trandafiri se poate face cu orice alta dulceata aromata aveti , ma gandesc ca ar fi super cu dulceata de portocale

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu aroma de trandafir 348468
retete culinare - Tort cu aroma de trandafir 348469
retete culinare - Tort cu aroma de trandafir 348470
retete culinare - Tort cu aroma de trandafir 348471
retete culinare - Tort cu aroma de trandafir 348472

COMENTARII (15)

mirela0911 1

23.10.2014, 15:34

Un tort delicios!

Sylvia 1

23.10.2014, 17:06

superb tortul asta !

babi5 1

24.10.2014, 18:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L