Tort cu banane

de Andra_Constantinescu in Torturi, 14 Feb 2015 | 6835 vizualizari

 

Acesta este un tort pe care fetita mea il adora.
Reteta a suferit multe modificari pana a iesit pe placul meu. Initial, multe ingrediente erau in cantitate dubla, nu erau piscoturi, erau biscuiti cu cacao, iar un rand de crema era tot cu cacao, numai ca mie nu mi s-a parut buna si l-am facut vanilat pe tot.
Sper sa-l incercati si sa va placa.
La decorat mai am de lucrat (imi lipsesc imaginatia si rabdarea :)))).

 

INGREDIENTE

  • 4 oua;
  • 12 linguri zahar;
  • 500 ml lapte;
  • esenta vanilie;
  • 3 linguri faina;
  • 2 pachete gelatina + 200 ml apa;
  • un pachet cu doua randuri de piscoturi;
  • 100g biscuiti cu vanilie sau simpli;
  • 4 banane mari;
  • un plic frisca + 150 ml lapte pentru prepararea ei;
  • optional, pentru decor: doua linguri de cacao si doua linguri de zahar pentru a face frisca maro + ciocolata rasa.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu banane:

Se freaca galbenusurile cu 5 linguri zahar. Peste ele se adauga laptele fiert si racit, esenta de vanilie si faina si se fierb pe baza de aburi pana se ingroasa, apoi crema astfel obtinuta se lasa la racit.      

Intre timp, gelatina se pune peste 200 ml apa rece si se lasa acolo 10 minute.      

Se freaca albusurile cu un praf de sare pana se fac apuma. Se adauga 7 linguri de zahar si se mixeaza pana devin bezea.      

Gelatina se topeste in baie de aburi si se toarna peste crema impreuna cu albusurile si se amesteca. Se da la rece.      

Cand s-a racit crema, se aseaza folie intr-o tava de 20x30 cm si se asambleaza tortul astfel: banane, crema, banane, piscoturi, crema, biscuiti.      

Se lasa la rece pana se intareste crema, apoi se scoate din tava si se orneaza cu frisca.   

 

TIPS-URI

1

Puteti pune peste banane primul rand de crema cand aceasta inca este mai lichida si sa o lasati sa se inchege putin in tava, dupa care sa puneti al doilea rand de banane.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu banane 366897
retete culinare - Tort cu banane 366898
retete culinare - Tort cu banane 366899
retete culinare - Tort cu banane 366900
retete culinare - Tort cu banane 366901
retete culinare - Tort cu banane 366902
retete culinare - Tort cu banane 366903
retete culinare - Tort cu banane 366904
retete culinare - Tort cu banane 366905
retete culinare - Tort cu banane 366906
retete culinare - Tort cu banane 366907
retete culinare - Tort cu banane 366908
retete culinare - Tort cu banane 366909
retete culinare - Tort cu banane 366910
retete culinare - Tort cu banane 366911
retete culinare - Tort cu banane 366912
retete culinare - Tort cu banane 366913
retete culinare - Tort cu banane 366914
retete culinare - Tort cu banane 366915
retete culinare - Tort cu banane 366916

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

16.02.2015, 18:43

mirela0911 1

17.02.2015, 12:53

Ce mult imi place!

monik80 1

19.03.2015, 08:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D